Gemeente Zeist

3 Oktober, speeltuinvereniging "De Kroost"
Informatiebijeenkomst over tijdelijk buurtcentrum Vogelwijk
De afgelopen maanden heeft de gemeente Zeist gewerkt aan de totstandkoming van een tijdelijk buurtcentrum voor de Vogelwijk. In juni is een eerste openbare informatieavond voor de Vogelwijk georganiseerd, waarbij de gemeente het plan voor het buurtcentrum heeft toegelicht. De gemeente ontwikkelt het plan in nauwe samenwerking met de woningbouwcorporatie Kombinatie '86, Stichting Meander en de Bewonerscommissie Samen Verder.

Het plan betreft de bouw van een tijdelijk buurtcentrum voor een periode van 5 jaar. Deze tijdelijke periode heeft te maken met de herstructurering van de buurt op de langere termijn. Voor de locatie heeft de gemeente de Reigerlaan, hoek Meerkoetlaan op het oog. Uitgangspunt daarbij is dat het trapveld en de groenstrook zoveel mogelijk behouden blijven.

De gemeente heeft samenspraak hoog in het vaandel om wil de plannen voor het buurtcentrum presenteren en met bewoners van gedachten wisselen. Een informatieavond wordt georganiseerd op 3 oktober a.s. in het gebouw van speeltuinvereniging "De Kroost", aanvang 20.00 uur. (De bewoners van de wijk zijn in een eerder stadium middels een huis-aan-huisbrief geïnformeerd over deze bijeenkomst!)