Ingezonden persbericht


- Persbericht -

EDS kondigt vijfde line of business aan

PLM Solutions gericht op snel-groeiende product lifecycle management-markt

Capelle a/d IJssel, 3 oktober 2001 - EDS heeft een nieuwe line of business (LOB) onder de naam PLM Solutions bekend gemaakt. PLM Solutions richt zich op de snel-groeiende markt voor product lifecycle management (PLM). Met haar geïntegreerde technologie en diensten ondersteunt PLM Solutions bedrijven bij het optimaliseren van hun volledige product lifecycle-proces, van conceptfase tot en met de distributie. Naast A.T. Kearney (management consulting), E-Solutions, Business Process Management en Information Solutions is PLM Solutions de vijfde LOB binnen EDS.

PLM Solutions bestaat uit het voormalige Unigraphics Solutions en Structural Dynamics Research Corp., beide gespecialiseerd in PLM. PLM Solutions beschikt over een breed scala aan PLM-software en -diensten.

"PLM Solutions zal een toonaangevende speler zijn in deze snel-groeiende markt," aldus Tony Affuso, directeur van PLM Solutions. "Ons doel is de concurrentiepositie van onze klanten te verstevigen door hun efficiëntie en innovatiekracht te verbeteren. Hierdoor zijn zij beter in staat te voldoen aan de behoeften van hun klanten."

De markt voor PLM in 2001 wordt geschat op $17 miljard wereldwijd. Met een verwachte jaarlijkse groei van 16-20% bedraagt de markt in 2005 circa $35 miljard.

De vijf LOB's van EDS beslaan gezamenlijk het gehele ICT-spectrum: * A.T. Kearney ondersteunt klanten bij het formuleren van hun strategie voor de digitale economie.
* E-Solutions realiseert toepassingen met nieuwe technologieën en distributiekanalen.
* Information Solutions zorgt dat de achterliggende 'traditionele' informatietechnologie feilloos functioneert. * Business Process Management verzorgt volledige
bedrijfsprocessen, zodat klanten zich kunnen richten op hun kerntaak.

Over EDS
EDS is wereldwijd al bijna 40 jaar een toonaangevend ICT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer en -ontwikkeling, en product lifecycle management. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2000 realiseerde EDS een omzet van $19,2 miljard.
EDS en haar partner A.T. Kearney zijn actief in 55 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. In Nederland is EDS onder meer gevestigd in Capelle a/d IJssel, Leidschendam, Spijkenisse, Maarssen, Utrecht en Leeuwarden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de NS, DSM, Rijkswaterstaat en NUON. Voor meer informatie over EDS: www.eds.com of www.eds.nl .

Met vriendelijke groeten / best regards

Alex van den Hoff
PR-Manager

EDS
Postbus 320
2900 AH Capelle a/d IJssel
Tel. 0181-502336
Fax. 0181-502112
Mob. 0650-636941
E-mail: alex.hoff@eds.com