Politiebericht Venlo 4-10-2001
Mediaberichten 4 oktober (16.30 uur)

MELICK Fietsstertje gewond

MELICK Bij een verkeersongeval op de John F. Kennedysingel is donderdagmorgen een 9-jarige inwoonster van Melick gewond geraakt. Het meisje fietste rond 08.55 uur naast haar broertje ter hoogte van de Van Sonsbeecklaan toen een auto, bestuurd door een 49-jarige inwoner van Melick, van rechts naderde. De kinderen stopte om de auto voor te laten gaan, waarna de auto rustig de kruising opdraaide. Vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht te krap genomen en het meisje over het hoofd gezien, mogelijk mede doordat zijn autoruiten beslagen waren. De auto raakte het stuur, waardoor het meisje is gevallen en met haar benen onder de auto terecht is gekomen. Het slachtoffertje is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond waar ze is opgenomen. Medewerkers van de Technische Ondersteuning zijn ter plaatse genomen om het ongeval te reconstrueren. Het broertje van het meisje kreeg een politiebeer uitgereikt, als troost voor de schrik.

Met het oog op het jaargetijde zal de politie de komende maanden extra aandacht besteden aan de wijze waarop automobilisten zich in het verkeer begeven. De politie adviseert bestuurders om niet met beslagen of bevroren ruiten te gaan rijden, maar deze eerst schoon te maken zodat er goed zicht is op de weg.

WEERT 24 bekeuringen bij verkeerscontrole

WEERT De politie heeft donderdagmorgen bij een verkeerscontrole op de Roermondseweg in Weert 27 bekeuringen uitgedeeld.

Een 19-jarige bromfietser uit Weert is staandegehouden nadat hij met een snelheid van 59 km/uur over het fietspad reed, terwijl 30 km/uur is toegestaan. Bij controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en dat er onterecht een oranje plaat op de bromfiets zat. Voor deze drie feiten is de man bekeurd.

17 automobilisten zijn bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Vijf automobilisten zijn bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Eén bromfietser is bekeurd omdat hij onterecht een oranje verzekeringsplaat had en verder is één bromfietser bekeurd omdat hij niet verzekerd was.

REGIO 349 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft bij snelheidscontroles in Baarlo en Maasbree 349 automobilisten bekeurd.

BAARLO Op de Napoleonsbaan zijn donderdagmorgen 191 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 2753 gecontroleerde voertuigen bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

MAASBREE Op de Provincialeweg zijn woensdag 158 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 868 gecontroleerde voertuigen bedroeg 137 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.