Dutch International Wine Festival

Den Haag opent haar deuren voor een groots wijnfestival

Wijnproducenten, wijnhandelaren en wijnliefhebbers van overal uit de wereld hebben met overweldigend enthousiasme gereageerd op het Dutch International Wine Festival. Een hondertal beschikbare stands zijn nagenoeg allen verhuurd op het eerste wijnfestival dat in Nederland wordt gehouden.

Alles samengenomen tweeëntwintig landen, vertegenwoordigd door meer dan zestig verschillende organisaties uit de internationale wijnhandel zullen aanwezig zijn. Het festival wordt van 4 t/m 7 oktober in de Grote Kerk (Rond de Grote Kerk 12) van Den Haag gehouden. Alhoewel de exposanten op het festival hoofdzakelijk wijnmakers en handelshuizen zijn, is een aantal landen officieel vertegenwoordigd op wat een werkelijk zeer feestelijk evenement belooft te worden. Het gaat hier om: Algerije, Australië, Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Italië, Macedonië, Roemenië, Slovenië, Spanje, Tunesië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De organisatie van het festival heeft dit jaar het accent gelegd op Zuid-Afrika als wijnproducerend land.

´Making friends with wine´

Het thema van dit jaar is ´Making friends with wine´; een voorspelling die gaat uitkomen. Op het programma staat namelijk een aanbod aan wijnen in harmonie met maaltijden en muziek, losjes gerangschikt rondom de diverse naties zodat een uitwisseling op wijnbouwgebied wordt bevorderd. Verder zijn er workshops, proeverijen en presentaties over de laatste ontwikkelingen in de wijnindustrie. De avond van het galadiner, aangekondigd als ´Hot Reds and Cool Jazz´, richt zich op een vriendschap naar minder bedeelden toe. De opbrengst van een wijnveiling van exclusieve wijnen gaat naar de Nederlandse Kindertelefoon. De veilingmeester is Job Ubbens van Christie´s uit Londen die de meest exclusieve wijnen onder de hamer zal brengen. Karl Lang, de organisator achter het festival vat het als volgt samen: ´Het is bijna ondenkbaar dat een stad zo kosmopoliet als het diplomatieke Den Haag het tot nu toe zonder een wijnfestival heeft moeten stellen. Vanaf dit jaar zullen we dit voorgoed gaan veranderen.´