Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.25 uur) Donderdag 4 oktober 2001

Sittard, onder invloed uit de bocht:
Een 49 jarige inwoner van Sittard heeft donderdagmorgen 4 oktober 2001 op de President Kennedysingel te Sittard een verkeersongeval veroorzaakt met zijn personenauto.
De automobilist reed vanaf de Putstraat richting President Kennedysingel waarbij hij met zijn personenauto de bocht naar links te ruim nam en over een heg reed, diende als afscheiding tussen hoofdrijbaan en fietspad. De gewaarschuwde politie liet de bestuurder een alcoholblaastest ondergaan die aangaf dat de bestuurder gedronken had. Aan het politiebureau mislukten alle ademanalyses waarna van de bestuurder een bloedproef werd genomen. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de Sittardenaar huiswaarts. Zijn auto moest 24 uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Geleen, bejaarde bestolen:
Een 88 jarige inwoonster van Geleen is woensdagmiddag 3 oktober 2001 door een onbekend gebleven man in haar woning bestolen. De onbekende man bracht woensdagmiddag een bezoek aan de woning waar hij met een smoes de vrouw een klein geldbedrag deed afstaan voor een collecte. De man vertelde de vrouw dat zij een dankbetuiging zou krijgen voor haar jarenlange financiƫlesteun aan een stichting. Zij zou een bloemetje krijgen of een beeldje als zij opnieuw iets zou doneren. De vrouw deed dit en schonk enkele guldens. Om iets te kunnen noteren vroeg de man de vrouw om schrijfgerei, dat de vrouw uit een andere ruimte in de woning haalde. Na iets te hebben opgeschreven verliet de man de woning. Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar beurs in zijn geheel was weggenomen. In de beurs was alleen een bankpasje aanwezig. Zij heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Stein, snelheidscontroles:
In de gemeente Stein hebben woensdag 3 oktober 2001 tussen 09.45 en 16.15 uur op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden.

De plaatsen waar de snelheidscontroles plaatsvonden waren de Steinderweg, de Michiel de Ruyterstraat, de Raadhuisstraat, de Bergerstraat te Nattenhoven, de Michiel de Ruyterstraat in Elsloo. In het totaal werd de snelheid gemeten van 866 waarvan 95 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Op de Raadhuisstraat, een 30 km zone, bleken 52 van de 210 gecontroleerd motorvoertuigen de snelheid van 30 km te overschrijden.

Sittard, aan de haal met lantaarnpaal:
Tegen en 35 jarige inwoner van Sittard is woensdagmiddag 4 oktober 2001 wegens het plegen van een diefstal door de politie proces-verbaal opgemaakt.
Een getuige tipte de politie dat op de Bergerweg te Sittard een man met lange lichtmast liepen te zeulen. De politie trof de man aan die een complete lantaarnpaal met een lengte van 5,5 meter op zijn fiets met zich meevoerde. Hij kon geen geloofwaardige verklaring geven over de herkomst van de lantaarnpaal, waarna hij door de politie meegenomen werd naar het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De lantaarnpaal werd door de politie veiliggesteld. Bij zijn verhoor bekende de verdachte de lantaarnpaal gestolen te hebben vanaf de Jos Klijnenlaan. Hij had de lantaarnpaal willen verkopen als oud ijzer. Tegen de Sittardenaar werd proces-verbaal opgemaakt.