Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuwe ELSA GLADIAC grafische kaarten uitgerust met NVIDIA Titanium chipset

Combinatie van Lightspeed Memory Architecture en NVIDIA GeForce3 technologie zet nieuwe standaards voor 3D-graphics.

Nieuwegein, 4 oktober 2001 - ELSA, fabrikant van oplossingen voor internettoegang, netwerken en grafische computertoepassingen, breidt de bekende reeks GLADIAC grafische beeldscherm-kaarten uit met drie hoogwaardige modellen. De nieuwe kaarten zijn gebaseerd op één van de recent beschikbaar gekomen NVIDIA GeForce2 en GeForce3 Titanium chipsets.

De top van de nieuwe reeks grafische kaarten wordt gevormd door de ELSA GLADIAC 921DVI met een Digital Video Interface (DVI), een VGA-beeldschermaansluiting en een TV-OUT televisie-interface. De kaart is uitgerust met de nieuwste NVIDIA GeForce3 Ti 500 grafische processor (GPU) met een kloksnelheid van 240 MHz. Die wordt gecombineerd met de bewezen Lightspeed Memory Architecture en 64 MB DDR-SDRAM met een toegangstijd van 3,8 ns en een effectieve geheugenkloksnelheid van 500 MHz. Dat leidt tot supersnelle verwerking van de beeldscherminformatie en verbazingwekkend levensechte 3D-beelden.

De hoge prestaties van de ELSA GLADIAC 721TV-OUT worden gewaarborgd door de nieuwe NVIDIA GeForce3 Ti 200 GPU, waarbij de gebruiker de beschikking heeft over een VGA- en een TV-OUT interface. De ELSA GLADIAC 516TV-OUT levert met de nieuwe GeForce2 Ti GPU een economisch geprijsde oplossing met een TV-aansluiting.

De adviesprijzen* van de nieuwe kaarten bedragen
206 euro (incl. btw) voor de GLADIAC 516TV-OUT
352 euro (incl. btw) voor de GLADIAC 721TV-OUT
549 euro (incl. btw) voor de GLADIAC 921DVI

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, grafische kaarten en monitoren.
ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan), Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België).
Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland. ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

In Nederland worden de ELSA-producten gedistribueerd door: MCDOS, PST, Pollux, Quote Components en Stebis

Voor productinformatie kunt u bellen met ELSA op +32 9 382 72 62