Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover aangehouden
4-10-2001. De politie heeft vannacht in de Westerstraat een 19-jarige man aangehouden in verband met een straatroof. De verdachte zat met een andere man op een snorfiets. Zij reden langs een vrouw die op een fiets reed en rukten een tas van haar schouder. De verdachten en de vrouw kwamen hierbij te vallen. De bestuurder kon worden aangehouden. De tweede verdachte kon ontkomen met de tas. Bij onderzoek bleek de bestuurder ook nog spullen bij zich te hebben van een eerder die avond gepleegde straatroof. De verdachte is ingesloten. Grote brand confectiebedrijf
4-10-2001. Vannacht is een grote brand uitgebroken in een confectiebedrijf aan de Keienbergweg. Het naastliggende automobielbedrijf is niet in brand geraakt maar heeft wel aanzienlijke rook- en waterschade opgelopen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer heeft met zeven voertuigen de brand bestreden. Het nablussen nam enige uren in beslag. De brandweer en de recherche hebben de zaak in onderzoek.
Aanhouding na mishandeling
4-10-2001. Op dinsdag 2 oktober is een 24-jarige man aangehouden in verband met een ernstige mishandeling. Op zaterdag 1 september had hij een 43-jarige man in een woning mishandeld. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten en zal worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Beide mannen bevonden zich in een woning met nog een aantal mannen. Op een gegeven moment ontstond er een ruzie. Hierbij werd het slachtoffer mishandeld door de verdachte. De man raakte bewusteloos en bleef buiten bewustzijn. De GG en GD en de politie gingen naar het bewuste adres. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Uit rechercheonderzoek kwam de identiteit van de verdachte naar voren. De man werd vervolgens op de opsporingstelex gezet en eergisteren aangehouden.

---

Dode man in het water
4-10-2001. Gisteren rond 10.00 uur trof de politie het lichaam aan van een 43-jarige man in het water van de Slotervaart, ter hoogte van de Heemstedestraat. De man lag waarschijnlijk nog niet zo lang in het water en is vermoedelijk ten gevolge van een hartstilstand overleden. De politie gaat er vanuit dat de man onwel is geworden en toen te water is geraakt. Van een misdrijf is geen sprake.