Ingezonden persbericht

Regerend kampioene tot 57 kilo niet naar Grand Prix of NK

Gravenstijn kiest voor WK voor militairen

GOIRLE Judoka Deborah Gravenstijn heeft vandaag besloten aan het WK voor militairen deel te nemen. Het evenement dat van donderdag 22 tot en met zondag 25 november in het Italiaanse Ostia wordt gehouden, krijgt de voorkeur boven het eerste Grand Prix-teornooi in het Spaanse Sevilla (zaterdag 24 november) en het Nederlands kampioenschap in Den Bosch (zaterdag 24 en zondag 25 november).

Op basis van de zilveren medailles die Gravenstijn op het laatste EK in Parijs en WK in Munchen in de klasse tot 57 kilogram veroverde, was de tegenwoordig in het Belgische Weelde woonachtige fysiotherapeute uitgenodigd om deel te nemen aan de Grand Prix in Sevilla. Aan dit eerste knock-outtoernooi nemen de beste acht judoka´s per gewichtsklasse deel. Voor het eerst in de geschiedenis van het judo worden de prestaties van deelnemers financieel beloond.

Om haar concurrenten op wereldniveau te treffen had Gravenstijn graag in Sevilla op de tatami verschenen. De (luchtmacht)officier in opleiding was echter van mening dat ze uit loyaliteit naar haar werkgever op het WK voor militairen, zowel individueel als in teamverband, niet mocht ontbreken. Deze beslissing houdt automatisch in dat Gravenstijn haar vorig jaar behaalde nationale titel in de klasse tot 57 kilogram in de Maaspoort in Den Bosch niet kan prolongeren.