Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Green Smiles Organisatie
Burchtstraat 2C1
9711 LT Groningen
Tel. 050-3144459

Donderdag, 4 oktober 2001

Nieuw spaarsysteem Green Smiles genomineerd voor Nationale Toekomstprijs 2001

Het nieuwe ecologische spaarsysteem Green Smiles is genomineerd voor de Nationale Toekomstprijs 2001 in de categorie "Non-profit instellingen". De Stichting Nationale Toekomstprijs vond het idee om consumenten via spaarpunten te laten investeren in natuur- en landschapsprojecten "van hoge kwaliteit". Green Smiles maakt hiermee kans op 25.000 gulden en gratis consultancy van PriceWaterhouseCoopers. De jury koos het project samen met 22 andere genomineerden uit 200 inzendingen. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 18 oktober.

Green Smiles
Green Smiles biedt mensen de mogelijkheid om een concrete en unieke bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving. Hierbij wordt ingehaakt op het spaar- en aankoopgedrag van consumenten: bij aankoop van een duurzaam product krijgt de consument gratis spaarpunten. Deze Green Smiles hebben ieder een waarde van 10 cent. Heeft de klant 100 punten gespaard, dan kunnen zij deze investeren in duurzame in het algemeen en natuur- en landschapsprojecten in het bijzonder. Het eerste project is de campagne "Bomen voor Koeien": het planten van bomen in weilanden om koeien te beschermen tegen zon, wind en regen.

Nationale Toekomstprijs
De Nationale Toekomstprijs wordt toegekend aan het beste idee, plan of project voor een beter milieu. Daarnaast staan ook de economische haalbaarheid en de bijdrage aan de sociale samenleving centraal. Dit jaar voldeden 116 van de 200 inzendingen aan deze criteria. Uiteindelijk koos de jury 23 genomineerden in de categorieën (non-profit) instellingen, bedrijven en personen. Naast een onderscheiding, krijgt de winnaar 25.000 gulden en begeleiding van een professionele consultant om het plan uit te voeren. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 18 oktober.