Crucell N.V. Professor Ada Kruisbeek leidt Crucells onderzoek antistoffen

Leiden, 5 oktober 5, 2001 - Crucell N.V. (NASDAQ: CRXL; Euronext Amsterdam: CRXL), maakte vandaag bekend dat het de vermaarde immunologe Ada Kruisbeek heeft benoemd tot Senior Vice President hoofd Oncologie en Ontstekingsziekten. Prof. Kruisbeek zal leiding geven aan Crucells onderzoek naar antistoffen. Prof. Kruisbeek was de laatste tien jaar werkzaam voor het Nederlands Kankerinstituut in Amsterdam, eerst als voorzitter van de afdeling Immunologie en recentelijk als laboratorium onderzoekscoördinator van alle onderzoeksdivisies. Tussen 1978 and 1991 werkte ze in Amerika bij het National Institute of Health (NIH) in Bethesda, MD, in verscheidene hooggeplaatste functies. Thans heeft zij zitting in adviesraden van verscheidene nationale en internationale wetenschappelijke instanties en onderzoeksinstituten. Zij is Professor moleculaire immunologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
"Een groot obstakel van de ontwikkeling van antilichamen is de identificatie geweest van moleculen die geassocieerd zijn met ziekten. Deze moleculen stellen antilichamen in staat specifiek zieke cellen en weefsels aan te vallen, zonder gezonde cellen en weefsels te schaden. Crucells unieke MAbstract technologie maakt het mogelijk om monoklonale therapeutische antistoffen doordacht te ontwerpen, ontwikkelen en evalueren," zei Prof. Kruisbeek.
Op dit moment heeft Crucell vijf volledig menselijke antistoffen in verscheidene stadia van preklinische ontwikkeling voor het behandelen van darmkanker, borstkanker, leukemie en ontstekingen en de remming van angiogenese. Additionele programma's zijn gestart op het gebied van oncologie, diabetes en hart- en vaatziekten. Het bedrijf sloot in augustus 2001 een overeenkomst met Centocor Inc, een ondermening van Johnson & Johnson, voor het ontwikkelen en op de markt brengen van Crucells CD46-specifieke menselijke antistoffen voor de behandeling van kanker.
In een reactie op de benoeming, zei Crucells Chief Scientific Officer Ton Logtenberg, dat "wij zeer gelukkig zijn om een wereldberoemde immunologe te hebben aangetrokken om leiding te geven aan onze afdelingen Oncologie en Ontstekingsziekten. Professor Kruisbeeks uitstekende verdiensten en onze gepatenteerde technologieën vergroten de capaciteit van Crucell om innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen."
Over Crucell
Crucell, een vooraanstaand biotechnologiebedrijf, ontdekt en ontwikkelt biofarmaceutische producten die het immuunsysteem gebruiken om ziekten te bestrijden. Crucells technologieplatforms, MAbstract en PER.C6, kunnen ingezet worden voor het ontdekken en ontwikkelen van antistoffen en vaccins. Crucells MAbstract ontdekkings- en ontwikkelingsprogramma's zijn gericht op geneesmiddelen, die gebaseerd zijn op menselijke antistoffen, voor de behandeling van kanker en ontstekingsziekten. Crucells vaccinprogramma's zijn gericht op het voorkomen en genezen van besmettelijke ziekten zoals griep en HIV. Crucell sluit licenties en overeenkomsten af voor gezamenlijke ontwikkeling van zijn zelfontwikkelde producten. Crucell initieert ook nieuwe programma's voor het ontdekken van targets en doet productontwikkeling. Crucells PER.C6, een volledig humane productie cellijn technologie, wordt onder licentie ter beschikking gesteld voor toepassingen op het gebied van antistoffen, proteïnen, vaccins en vectortechnologie. Crucell heeft momenteel 18 overeenkomsten gesloten voor PER.C6 met toonaangevende farmaceutische en biotechnologische bedrijven.
Crucell is genoteerd aan NASDAQ en Euronext en haalde meer dan 144 miljoen euro op bij de beursgang in oktober 2000. Crucell heeft momenteel meer dan 140 mensen in dienst en heeft kantoren in Leiden en Utrecht.
This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forwardlooking statements. See our Registration Statement, as filed on Form F-1 with the U.S. Securities and Exchange Commission on October 26, 2000, (the "Registration Statement") and the section of the Registration Statement entitled "Risk Factors."
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Crucell N.V.
Arsia Amir-Aslani
Tel. +31-(0)71 524 87 28
Fax. +31-(0)71 524 87 20
a.amir-aslani@crucell.com
Noonan Russo U.S.
Lisa Baumgartner
Tel. +1-212-696 4455 ext.245
Fax. +1-212-696-9180
l.baumgartner@noonanrusso.com
Noonan Russo Ltd
Veronica Sellar
Tel. +44-(0)20-7726 4452
Fax. +44-(0)20-7726 4453
v.sellar@noonanrusso.co.uk
Hill & Knowlton Nederland B.V.
Arie Bos
Tel. +31-(0)20- 404 4707
Fax. +31-(0)20 - 644 9736
abos@hillandknowlton.com