NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

The Tortilla Factory Arum B.V. start productie

Medio november 2001 start in Arum een nieuwe productielocatie voor tortilla's onder de naam The Tortilla Factory. Er zijn 3 partijen die geïnvesteerd hebben in deze nieuwe onderneming, namelijk Distributors Co., W. de Wit Beheer en Rienks Arum Beheer bv. De productie van tortilla's zal worden gerealiseerd in het voormalige pand van Rienks Koekbakkerij. Men heeft gekozen voor Arum, omdat het pand van Rienks uitermate geschikt is voor de productie van tortilla's en voldoet aan alle hygiënenormen. Ook de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel en de centrale ligging van het pand hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld.

De initiële investering bedraagt circa 2 miljoen gulden, voor de langere termijn voorziet men doorgroeimogelijkheden met een totale investering van 20 miljoen gulden. In eerste instantie zal de locatie werk bieden aan circa 5 personen, waarbij de heer W. Rienks als directeur fungeert. De komende jaren wil men doorgroeien naar 20 werknemers.

The Tortilla Factory start met twee productielijnen; dat betekent dat er per dag ruim 200.000 tortilla's van de band kunnen rollen. In de toekomst is uitbreiding naar een derde en een vierde lijn mogelijk. De distributie van deze tortilla's vindt in heel Europa plaats. In Europa is sprake van een snel groeiende markt.

De NOM heeft samen met de gemeente Wûnseradiel en de provincie Fryslân geassisteerd bij het realiseren van dit investeringsproject. De NOM heeft de initiatiefnemers begeleid bij de locatiekeuze en heeft de partijen bij elkaar gebracht.

Groningen, 5 oktober 2001

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Herbert Verheij, tel: 050-521 44 33 of e-mail: verheij@nom.nl