Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 10 sep 2001

afdeling Bestuurszaken en Voorlichting
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
e-mail info@leek.nl

OPEN HUIS GEMEENTEHUIS EN BRANDWEER LEEK

Op zaterdag 6 oktober 2001 worden de inwoners van Leek uitgenodigd voor een Open Dag op het gemeentehuis en bij de vrijwillige brandweer aan de Tolberterstraat.

Gemeentehuis
Burgemeester, wethouders en overige raadsleden zullen tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig zijn om inwoners te ontvangen en nadere uitleg te geven over het werk van de gemeente, bijzondere projecten en vooral: wat houdt raadswerk in? Raadsleden geven rondleidingen langs de verschillende afdelingen van het gemeentehuis en om 11.00 uur en 13.00 uur kunnen vragen worden gesteld aan leden van het college van burgemeester en wethouders. Koffie, thee, een drankje en een hapje staan klaar. Ook kinderen zijn van harte welkom. Er is een kinderhoek aanwezig met o.a. video's, kleurplaten en computers waarop naar de gemeentelijke kinderpagina kan worden gesurft.

Brandweer
Bij de brandweer zijn de voertuigen en hulpmiddelen te bezichtigen en wordt er vanzelfsprekend aandacht besteed aan het voorkomen van brand. Ook bij de brandweer is men welkom tussen 10.00 en 14.00 uur.

Van kennismakingsbijeenkomst naar open huis
De jaarlijkse open dag is in de plaats gekomen van de kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners zoals die tot aan de verbouw van het gemeentehuis in 1999/2000 twee maal per jaar plaatsvond. Voor dit open huis worden nieuwe inwoners van de gemeente Leek van het afgelopen jaar persoonlijk uitgenodigd; andere ingezetenen van de gemeente Leek worden via de Info-pagina uitgenodigd een kijkje te komen nemen. De inzet is dat het gemeentebestuur kennismaakt met haar inwoners: de leden van het college en de leden van de raad treden op als gastvrouw en gastheer.

Trip naar het Binnenhof
Het thema van het Open Huis is dit jaar, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2002, 'Politiek is leuk!' Aanwezigen kunnen hun stem uitbrengen, als voorproefje op de èchte gemeenteraadsverkiezingen. Tegen 14.00 uur wordt 'de uitslag' bekend gemaakt.
Iedereen die zijn of haar stem uitbrengt, maakt kans op een gratis uitstapje voor het hele gezin naar het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag, waar een rondleiding op het Binnenhof wordt aangeboden.