Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-10-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 6 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: automobiliste neemt gewonde vrouw mee Een 32-jarige automobiliste die vrijdagnacht een 44-jarige vrouw uit Engelbert op de Sontweg had aangereden nam de vrouw mee in haar auto om naar een dokter te gaan. Op de Oostersingel begaf haar auto het en werd de licht gewonde vrouw naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De auto werd afgesleept.

Groningen: ex-man aangehouden voor huisvredebreuk De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige man uit Groningen aangehouden nadat hij was binnengedrongen in de woning van zijn ex-vrouw aan de Froukemaheerd. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het bureau voor huisvredebreuk. De man was al eerder lastig geweest bij de woning. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: wildplasser krijgt bon
Een 28-jarige man uit Groningen kreeg vrijdagnacht een bon voor het urineren in het openbaar in de Soephuisstraat. De man gedroeg zich bij het uitschrijven dermate recalcitrant dat hij werd meegenomen naar het bureau. Na het ontvangen van de wildplasbon van 100 gulden kon hij weer gaan.

Groningen: man (24) overvallen op Eikenlaan
Een 24-jarige man uit Groningen meldde vrijdagnacht dat hij rond 00.45 uur overvallen was door twee nog onbekende mannen op de Eikenlaan. De man liep naar huis toen er twee mannen, waarvan er één een vuurwapen bij zich had, de man bedreigden. Hij werd gedwongen te pinnen bij een pinautomaat aan de Eikenlaan en moest het geld en de pas afgeven. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: illegale plakker
In de Rode Weeshuisstraat werd vrijdagnacht een 39-jarige Stadjer betrapt op het plakken van een poster op een gevel. Zijn illegale activiteit werd gestopt en de man werd meegenomen naar het bureau. Hij deed afstand van zijn emmer met plaksel, kwast en 22 posters waarin opgeroepen werd te demonstreren tegen de oorlog. Hij kreeg een proces-verbaal mee.

Zuidbroek: vernieler brievenbus aangehouden
De politie werd vrijdagnacht gestuurd naar de WA Scholtensweg in Zuidbroek waar een brievenbus vernield was. Na een speurtocht en met een signalement werd in Sappemeer een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor de vernieling. Hij had inmiddels een taxi genomen. De man bekende de vernieling en kreeg een proces-verbaal mee.

Veendam: spiegels van 15 autos vernield
In de Topstraat en de GH Streurmanstraat werden vrijdagnacht door een groepje voorbij fietsende jeugd spiegels van autos afgetrapt. Een van de buurtbewoners ging met zijn auto achter de groep aan en uiteindelijk werden vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar uit Veendam en Muntendam aangehouden. De jongen uit Muntendam wordt als hoofdschuldige gezien en hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie neemt de vernielingen en het aandeel van de betrokkenen verder in onderzoek.

Sappemeer: drie jongens na bedreiging met mes aangehouden Een 46-jarige buurtbewoner ging vrijdagavond verhaal halen bij een groepje van drie jongens die meerdere malen in de straat van de man vuilniscontainers hadden omgetrapt en voor overlast zorgden in de buurt. Op een gegeven moment werd er door een van de jongens met een mes gedreigd. De politie werd gewaarschuwd die de drie knapen van 16 jaar uit Sappemeer aanhield. Twee van de jongens hadden een mes bij zich. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Zuidbroek: aanrijding op Botjesweg
Op de Botjesweg veroorzaakte een 38-jarige automobiliste uit Noordbroek een aanrijding met een 38-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De vrouw verleende bij het afslaan naar een motel geen voorrang aan de tegemoet komende plaatsgenoot. De vrouw werd met een hoofdwond door de ambulance naar de huisarts gebracht. Beide autos moesten worden afgevoerd.

Veendam: fietsendief (20) heeft meer op kerfstok Op het Veenlustplein werd vrijdagmiddag een 20-jarige Veendammer aangehouden die een niet afgesloten fiets van een 15-jarige jongen uit Wildervank bij een videotheek had weggenomen. De jongen was achter de dief aangegaan en kwam agenten tegen die de Veendammer aanhielden. Op het bureau bleek dat hij nog 180 dagen hechtenis tegoed had. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Hoogezand: rijden onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Zuidbroek werd in de Hoofdstraat in Hoogezand vrijdagnacht staande gehouden omdat hij geen verlichting voerde. De man bleek onder invloed van alcohol (1.0 promille) en is niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem worden meerdere processen-verbaal uitgeschreven.

Delfzijl: auto tegen boom
In Delfzijl werd de politie gestuurd naar het Zwet waar vrijdagnacht een 20-jarige automobilist uit die plaats zijn auto tegen een boom had aangereden. Vermoedelijk door te hoge snelheid is de man uit de bocht gevlogen en kwam hij tot stilstand tegen een boom. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht. De wagen werd afgesleept.

Termunterzijl: baldadige jeugd stookt vuurtje
In de haven van Termuntenzijl werd vrijdagnacht door een groepje jeugd uit Termunten en Wagenborgen op de weg materiaal in de brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven en op navraag van de politie had niemand van de beschonken jongeren het vuur aangestoken. Een 17-jarige jongen uit Termuntenzijl die een ruitje van een op het vuur liggende deur had ingeslagen werd met een armwond naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht.

Appingedam: vrouw vernielt drie ruiten
Een 25-jarige vrouw uit Delfzijl werd vrijdagnacht op de Zeel in Appingedam worden aangehouden voor vernieling. De vrouw had bij de nieuwbouw aan de G. van Saksenlaan drie ruiten vernield. Zij verwondde zichzelf daarbij. Na behandeling in het ziekenhuis werd zij ingesloten.

Alteveer: drie Polen aangehouden bij autosloper Op aanwijzen van een getuige kon de politie vrijdagavond bij een autosloperij aan de Beumeesweg in Alteveer drie Poolse mannen aanhouden op verdenking van diefstal van auto-onderdelen. De mannen, 19, 22 en 27 jaar, hadden automaterialen gedemonteerd en klaargelegd om mee te nemen toen zij werden betrapt. Alle drie de verdachten zitten vast voor nader verhoor.

Wedderveer: motorrijder te val
Door nog onbekende oorzaak kwam vrijdagmiddag een 25-jarige motorrijder uit Onstwedde in de berm van de Hoofdweg in Wedderveer terecht. Daar raakte hij een boom en een lantaarnpaal en kwam vervolgens zon vijftig meter verder op het wegdek terecht. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Winschoten: dronken automobiliste veroorzaakt aanrijding Op de splitsing van de Stationsweg met de Emmastraat veroorzaakte een 54-jarige inwoonster van Winschoten met haar auto een aanrijding met een stilstaande 42-jarige automobilist uit Delfzijl. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol houdende drank. Zij blies een promillage van 2.5 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Marum: automobilist vangt hond op A7
Een automobilist ving vrijdagavond op de A7 bij Marum ter hoogte van Trimunt een loslopende hond. De hond is door de dierenambulance van Drachten opgehaald. Het gaat om een zogenaamde blauwe Mechelse herder, reu en voorzien van een witte halsband. Onduidelijk is wie de eigenaar van het dier is.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)