Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 13.00 uur
Verkeersongeval

HOUTEN - Op de Essenkade ontstond vrijdagmiddag omstreeks vier uur een aanrijding tussen een bus en een auto. De 19-jarige automobiliste kwam vanaf de Utrechtseweg. Vanuit de Essenkade kwam een bus aanrijden en ter hoogte van de bussluis ontstond de aanrijding. Een mevrouw in de bus raakte gewond aan haar hoofd en rug. De automobiliste had schaafwonden en hoofdletsel, zij verklaarde het verkeerslicht over het hoofd te hebben gezien.

Trekker met oplegger te water

BENSCHOP Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur belandde een trekker met oplegger te water langs de N 210.
De 45-jarige bestuurder van de trekker reed over de N 201 en belandde met de rechterrijwielen in de berm. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam in tegenovergestelde richting terecht in de sloot aan de linkerkant van de weg. De 45-jarige man uit Oss raakte hierbij niet gewond.
De N 210 moest wel worden afgezet. Tussen vijf uur en half negen werd het verkeer omgeleid via Benschop Dorp.

Lastige man aangehouden

NIEUWEGEIN - Tegen sluitingstijd van het overdekte winkelcentrum City Plaza liep vrijdagavond omstreeks tien uur een stadswacht samen met een beveiligingsmedewerker voor een sluitronde door het winkelcentrum. Daar troffen zij drie personen aan waarvan er één lastig was. Hij beledigde de stadswacht en weigerde weg te gaan. Met medewerking van ter plaatse gekomen agenten kon de 17-jarige verdachte uit Nieuwegein geboeid worden afgevoerd. Hij was onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Dronken achter het stuur

BENSCHOP - Een 30-jarige man uit IJsselstein werd zaterdagochtend om vijf uur aangehouden op de N 210 met een alcoholpromillage van 1,85 promille in zijn lichaam. De man bleek een paar hekjes te hebben geraakt en was daarna doorgereden. Getuigen hadden de man zien slingeren over de weg en belden de politie.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd en verder kreeg de man een rijverbod van negen uur en werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding.