Politiebericht Flevoland: gehele regio 6-10-2001 Dagelijkse persberichten, deel II
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanrijdingen
ALMERE Een 20-jarige bromfietser uit Almere reed over het fietspad op de Evenaar in de richting van de Dagliaweg. De 39-jarige automobilist uit Almere reed op de Evenaar in de richting van de Spectrumdreef. Op de kruising kwamen de twee in botsing. De bromfietser is voor onderzoek per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis ovegebracht (letsel onbekend). URK Een 17-jarige bromfietser uit Urk raakte gewond aan haar been bij een aanrijding op de Lijkant. Volgens verklaringen reed zij op de Pyramideweg en wilde de Lijkant oversteken om een steeg in te rijden. Toen ze stopte reed de 29-jarige automobilist uit Espel (die op de Pyramideweg reed, rechtsaf de Lijkant opgereden was en links gestopt was) volgens de verklaringen achteruit en raakte de bromfietser die viel. Ze is met pijn in haar been per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord gebracht. De vrouw mocht na behandeling weer naar huis.

ALMERE Een 71-jarige vrouw uit Almere is vrijdagmiddag per GGD-ambulance met nekklachten naar het Flevoziekenhuis gebracht. Zij raakte gewond bij een aanrijding. De 42-jarige automobilist uit Almere reed over de Luipaardweg en wilde linksaf de Buitenhoutsedreef oprijden. Hij kwam in bosting met de auto van een 62-jarige bestuurder uit Almere die over de dreef reed. Beide autos zijn afgevoerd. Het is onduidelijk waar het slachtoffer zich bevond.

Vechtpartijen
SWIFTERBANT De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een vechtpartij. Vermoedelijk escaleerde een ruzie bij afloop van een feest aan de Heraldiek en vielen er verschillende klappen tussen verschillende betrokkenen (onder andere mannen uit Swifterbant van 33 jaar, 24 jaar en 16 jaar). Door bemiddeling van de organisatie en de politie kalmeerden de betrokkenen en zijn ze weggegaan. De politie liet de aanwezige horecagelegenheid rond half 2 sluiten.

ALMERE De politie kreeg vrijdagavond een melding van een vechtpartij op de Papillion. Ter plaatse trof de politie een aantal mensen aan. De politie sprak deze aan. Volgens de verklaringen liepen een groep van zes personen over de marktgracht toen twee onbekende jongens achter deze groep aanliep en tegen de groep begon te schelden. Dit resulteerde volgens de betrokkenen in een vechtpartij. De twee jongens waren niet meer ter plaatse.

ZEEWOLDE Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het Open Hof. Ter plaatse spraken agenten met omstanders. Die verklaarden dat na een feestje een ruzie ontstaan was. Daarbij kreeg een 18-jarige man volgens de verklaringen klappen in zijn gezicht van een 20-jarige (beiden uit Zeewolde). Omstanders susten de zaak en de politie bemiddelde.

Winkeldief
LELYSTAD De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een lastige winkeldief op het Bataviaplein die een beveiligingsmedewerker geschopt zou hebben. Na een getuigenverklaring spraken medewerkers van de winkel de verdachte vrouw met haar kinderen buiten aan. Deze gaf het betreffende kledingstuk terug, maar daarna begon zij volgens de verklaringen te schelden en weg te lopen. Onderweg naar haar auto schopt het meisje die bij de verdachte was, een beveilingsmedewerker. De politie is op zoek naar de verdachte.

Branden
LELYSTAD De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een containerbrand in de Punter. Een oplettende getuige meldde de brand en probeerde de brand te blussen. De brandweer kwam ter plaatse en blustte het vuur. Ongeveer 5 containers zijn afgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit.