Ingezonden persbericht


ANNELOES VERVELD WINNARES

EERSTE ANN BURTON AWARD 2001

Uitreiking op 6 oktober in het

Concertgebouw in Amsterdam

Zangeres Anneloes Verveld is de gelukkige winnares van de Ann Burton Award 2001.

Ze heeft deze gewonnen vanwege haar uitstekende tekstbehandeling en warme uitstraling.

Zij is verkoren uit 25 kandidaten, die zich hadden opgegeven om aan deze unieke dag deel te nemen.

Ann heeft de Stichting Burtone Foundation opgericht, waarbij ze een kans wilde geven aan aankomend jong jazz-talent. Door haar vroegtijdige overlijden is dit er niet eerder van gekomen, tot het bestuur van de Foundation vond dat het tijd werd dit idee uit te gaan voeren als een tribute dag met s middags een masterclass en s avonds een speciaal concert.

Zaterdagmiddag 6 oktober was het zover: na een voorselectie zijn er 6 kandidaten geselecteerd, die in het Concertgebouw te Amsterdam een Masterclass van all-round zangeres/actrice Gerrie van der Klei kregen.

In het spetterende avond concert hebben zangeres Greetje Kauffeld en saxofonist Piet Noordijk, begeleid door het trio van Cees Slinger hun ode gebracht aan Ann Burton, met hun repertoire uit het American Songbook.

Omringd door deze prominenten konden de 3 finalisten een mini-Tribute-concert geven.

De jury, bestaande uit Gerrie van der Klei, Cor Franc (American Songbook Theater) en Coen de Jonge (Jazz-Nu) hebben unaniem Anneloes Verveld tot winnares gekozen.

Het concert eindigde met het gezamenlijk gezongen Route 66 hetgeen een staande ovatie kreeg.

De winnares ontvangt naast de eerste uitgereikte ANN BURTON AWARD 2001 een oorkonde, een kunstwerk, een optreden in het VPRO TV programma Vrije Geluiden en optredens volgend jaar in Richard Rodgers Songbook (t.g.v. zijn 100e geboortedag), de jaarlijkse Theaterconcerttour van American Songbook Theater. M.m.v. het Metropole Orkest en prominente gastsolisten, waaronder Willem Nijholt als zanger/gastheer.