Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 3 oktober 2001

'VRIJE TOEGANG' is een nieuwe, terugkerende rubriek op de gemeentelijke informatiepagina. De artikelen die onder deze naam worden geschreven, worden samen met het Geldrops Platform Gehandicaptenbeleid (GPG) gemaakt. In dit artikel krijgt u informatie over het gemeentelijk gehandicaptenbeleid, de 'Week van de Toegankelijkheid' en over de geplande informatiemarkt van het GPG.

De gemeente Geldrop streeft er naar, net als het GPG, om een integraal gehandicaptenbeleid te realiseren. Dit betekent, dat er op alle beleidsterreinen aandacht moet zijn voor mensen met een handicap (er moet 'inclusief' worden gedacht). De gemeente heeft het POG Brabants centrum voor gehandicaptenbeleid onlangs gevraagd of zij onderzoek wil verrichten naar het gemeentelijk gehandicaptenbeleid. Hierin staat de vraag centraal of dit beleid zich ook richt op gehandicapten. Naar aanleiding van het uit te voeren onderzoek zullen er aanbevelingen worden gedaan aan de gemeente.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID
Evenals vorig jaar organiseert het Landelijk Bureau Toegankelijkheid de 'Week van de Toegankelijkheid' van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2001. In deze week staat de bereikbaar-, toegankelijk- en bruikbaarheid van openbare gebouwen centraal. Door toegankelijkheid te integreren in het gemeentelijk beleid, probeert ook het GPG om de vrije toegang voor iedereen vanzelfsprekend te maken. Aangezien de vrije toegang voor gehandicapten al uitvoering onder de loep wordt genomen in de 'Week van de toegankelijkheid' heeft het bestuur van het GPG besloten om dit jaar in dit kader geen speciale activiteiten te ondernemen.

INFORMATIEMARKT
In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de geplande informatiemarkt van het GPG op 6 oktober aanstaande niet door vanwege enkele organisatorische problemen. Het GPG betreurt dit ten zeerste en streeft ernaar om de manifestatie alsnog plaats te laten vinden in het voorjaar van 2002. Tegen die tijd leest u via deze rubriek waar de informatiemarkt plaats zal vinden en wanneer.

MEER INFORMATIE
Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van het GPG via telefoonnummer 2850890 of via de e-mail:
ljis@planet.nl