Gemeente Den Helder

BEWONERS PIET HEINSTRAAT BRENGEN KLEUR VOOR HUN DEUR

datum: 1 oktober 2001

Veertig procent van de huishoudens uit de Piet Heinstraat doet mee met de geveltuinenactie `breng kleur voor je deur'. Achttien van de vierentwintig betrokken bewoners gaan aan de gang met een nieuw aangelegde geveltuin, vier bewoners hebben een bloembak geadopteerd, een geveltuin is al ingericht en een bewoner laat een bestaande geveltuin dichtstraten. Zaterdag 6 oktober start om half tien `smorgens de gezamenlijke plantdag.

Ondertussen zijn de (assistent)wijkconciërges de bewoners in de Ruijterstrraat aan het polsen of zij voelen voor de geveltuinactie. Daarna volgen nog de Bothastraat en de Trompstraat.

cactussen in geveltuin Vanwege vakantie-afspraken is in de Piet Heinstraat al vóór de gezamenlijke plantdag een zeer speciale geveltuin aangelegd op nr. 16. De familie Jellema heeft namelijk gekozen voor een inrichting met winterharde, lage cactussen. De tussenliggende grond is afgedekt met rotsen en grind. Het resultaat is een onderhoudsvriendelijke tuin die niet aantrekkelijk is voor honden en katten. Hulp bij de inrichting kreeg de familie Jellema van een bevriende specialist, die al eerder hun achtertuin onder handen heeft genomen.

Laatst bijgewerkt: 02 oktober 2001