---
| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Tilburg voor vrede, 6 okt.

P E R S B E R I C H T

Comitee Tilburg voor Vrede

Het comitee Tilburg voor Vrede organiseert op zaterdag 6 oktober 2001 vanaf 14.00 uur een vredesoptocht en manifestatie. Het comite Tilburg voor Vrede is opgericht vanuit een groot aantal groepen, organisaties instellingen en betrokken burgers uit Tilburg. We willen onze stem laten horen n.a.v. de terreuraanslagen in Amerika en de reacties van geweld en intimidatie, ook in eigen omgeving, die erop gevolgd zijn. We willen het geweld doen ophouden en niet voortzetten!
Creëer geen nieuw vijandbeeld. Een scherp vijandbeeld tegen de Islam brengt ook de multiculturele samenleving in gevaar. Met de vredesoptocht willen wij laten zien dat mensen van verschillende religies en afkomst in vrede met elkaar kunnen samenleven.
Als vervolg op de vredesoptocht willen wij verder werken aan projecten en activiteiten in Tilburg voor en met de verschillende bevolkingsgroepen.
Mensen die actief willen worden in het comite voor Vrede, ondersteuning willen bieden, of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met het COS (Centrum voor
Ontwikkelingssamenwerking) tel 013-5351523 of via e-mail: tilburg@cossen.nl
Het programma van de vredesoptocht:
14.00 uur verzamelen vredesoptocht, Willemsplein bij Paleis Raadhuis (& de fonteinen)
14.30 uur start vredesoptocht
15.00 uur vredesmanifestatie op de heuvel met muziek, o.a. de bands Streetwise en Mimosa, en verschillende sprekers & dichteressen.
16.30 uur afsluiting
Posters kunnen afgehaald worden vanaf woensdag 3/10 16.30 u. bij Palet en v.a. donderdag ook bij het COS.
Reacties naar: vredestocht@yahoo.com

_____
menu | dDH