Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 11.55 uur
Aanhouding winkeldievegge

RHENEN Een 60-jarige vrouw uit Rhenen is zaterdagmiddag tien voor twee aangehouden nadat zij in een winkel aan de Plantsoenstraat goederen ter waarde van enkele tientjes had weggenomen. De vrouw werd door winkelpersoneel overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

Zij kreeg een bekeuring.

Valpartij

VEENENDAAL Zaterdagmiddag twee uur zijn drie meisjes uit Veenendaal van 16, 15 en 16 jaar met hun fiets ten val gekomen.

De meisjes fietsten met zijn drieën naast elkaar over het fietspad tussen de Korenbeurs en de Kastanjelaan. Ter hoogte van het fietsertunneltje onder de Weverij kwam hen een tegenligger tegemoet. De meisjes schrokken hiervan, wilden uitwijken maar raakten met hun sturen in elkaar. Vervolgens kwamen ze alledrie ten val. Eén van de 16-jarige meisjes liep licht hoofdletsel op.

Zijn werd per ambulance naar huis vervoerd.

Verkeersongeval met letsel

COTHEN Een echtpaar uit Dordrecht (beiden 56 jaar oud) is zaterdagavond rond acht uur op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg gewond geraakt bij een aanrijding. Het echtpaar reed over de genoemde straat en wilde op de kruising met de Groenwoudeseweg linksaf slaan.

Hierbij zag hij de auto van een hen tegemoetkomende 40-jarige man uit Wijk bij Duurstede over het hoofd. De auto van het echtpaar werd hierdoor rechts in de flank geraakt. De vrouw, die rechts naast haar sturende man zat, liep heupletsel op. Haar echtgenoot had hoofdletsel.

Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.

Met alcohol op achter het stuur

VEENENDAAL Een 30-jarige man uit Veenendaal is zaterdagavond rond kwart voor negen op de Industrielaan aangehouden omdat hij met alcohol op een bromfiets bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man rijden op zijn bromfiets en zagen hem vervolgens ten val komen. Toen zij de man aanspraken roken zij een alcohollucht.
Hierop moest de man blazen en bleek hij teveel gedronken te hebben (0.65 promille). De man kreeg daarom een rijverbod van èèn uur en een boete van 160 gulden.

Autogordelcontrole
RHENEN De politie heeft zaterdagochtend tussen acht en negen uur een autogordelcontrole gehouden op de Gerenstraat. Van de 45 gepasseerde autos bleken 15 bestuurders geen gordel om te hebben.

Zij zijn allen bekeurd.