Dubbelzege voor Team Bleekemolen in Fly You Clio Renault Sport Cup

Zandvoort, 7 oktober 2001 Team Bleekemolen heeft uitstekend gepresteerd tijdens de laatste race van de Fly You Clio Renault Sport Cup dit seizoen. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) leidde de race van start tot finish en won daarmee zijn vijfde race van het seizoen. Zijn broer Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) vergrootte de feestvreugde door als tweede over de finish te komen. Tijdens de race ging het alleen om de dagprijzen. De 19-jarige Jeroen Bleekemolen had de titelstrijd immers al in de vorige race in zijn voordeel beslist.

Team Bleekemolen domineerde de tijdtrainingen van de Fly You Clio Renault Sport Cup op indrukwekkende wijze. Jeroen Bleekemolen was de snelste van de 59 deelnemers, Michael en Sebastiaan Bleekemolen deelden de tweede startrij. Het 'familiefeestje' op de startgrid werd aanvankelijk enigszins verstoord door Phil Bastiaans, die naast Jeroen van de eerste startrij zou vertrekken. De auto van Bastiaans werd na de training echter illegaal bevonden door de Technische Commissie, zodat de familie Bleekemolen alsnog met z'n drieën vooraan op de startopstelling stond.

Jeroen Bleekemolen was wederom een klasse apart. Hij nam al in de eerste ronde afstand van zijn achtervolgers, aangevoerd door Sebastiaan en Michael Bleekemolen. De leidende positie van Jeroen Bleekemolen kwam geen moment in gevaar. "Het was een makkelijke race. Ik zat de hele wedstrijd in mijn achteruitkijkspiegel te kijken waar de rest nou bleef", vertelde de winnaar. Jeroen zag gedurende de hele race zijn broer in zijn spiegel. "Het begin van de race verliep geweldig. We reden met z'n drieën op kop, dat is toch uniek", vond Sebastiaan. Helaas voor de racende familie viel Michael Bleekemolen na enkele ronden terug, na een aanrijding met Pim van Riet. Michael kwam uiteindelijk als achtste over de finish. Sebastiaan Bleekemolen leek vrij gemakkelijk op weg naar de uiteindelijke tweede plaats, maar de oudere broer van winnaar Jeroen zat zeker niet relaxed in zijn Renault Clio. "In de laatste ronden reed ik met een niet meer optimaal functionerende motor. Gelukkig had ik voldoende voorsprong op Marcel van Vliet om mijn tweede plaats te behouden." Jeroen vond het jammer dat zijn vader in de loop van de race terugviel. "Als hij achter mij had gereden had ik hem erlangs gelaten", aldus de kampioen. "Michael kon nog derde worden in het algemeen klassement. Daar had ik hem graag bij geholpen."

Ferry Somogyi werkte zich in de race op van de 43ste naar de 37ste plaats.

Uitslag Fly You Clio Renault Sport Cup:

1. Jeroen Bleekemolen, 10 ronden in 19:44,643; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 2,208; 3. Marcel van Vliet, op 3,319; 8. Michael Bleekemolen, op 14,324; 37. Ferri Somogyi, op 57,603. Eindstand na zeven races:

1 en kampioen Jeroen Bleekemolen 139, 2. Phil Bastiaans 94, 3. Pim van Riet 82, 5. Michael Bleekemolen 70, 6. Sebastiaan Bleekemolen 68.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.