Het Nederlandse Rode Kruis

4 Oktober 2001

Gehandicapten en chronisch zieken vliegen naar Mallorca

Vijftig vakantiegasten van het Nederlandse Rode Kruis gaan volgende week, maandag 8 oktober, een dag naar Mallorca. De vlucht wordt aangeboden door Martinair.

De vliegreis voor chronisch zieken en lichamelijk gehandicapten vindt jaarlijks plaats en kent een lange traditie: het is de 31ste maal dat deze wordt georganiseerd. De meerderheid van de gasten is afhankelijk van rolstoelgebruik. Een deel van hen is zelfs permanent op een rolstoel aangewezen. Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat zij een vliegreis zullen maken. Ruim dertig vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis en het Spaanse Rode Kruis, onder wie een arts en verpleegkundigen, staan klaar om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De gasten krijgen in Palma de Mallorca een buffet aangeboden en bezoeken de boulevard om te winkelen en uit te waaien aan zee. De tocht vindt plaats in aangepaste bussen.

Initiatiefnemer van de dagtochten was Matin Schroder, de oprichter en voormalige president-directeur van Martinair. De reis gaat altijd naar een bestemming in Europa. Eerdere bestemmingen waren onder andere Wenen, Praag, Dublin en Parijs.