Gemeente Leiden

Werkzaamheden Levendaal

Maandag wordt begonnen met de herinrichting van het gedeelte Levendaal tussen de St Jorissteeg en de Korevaarstraat. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, ongeveer twee weken.

BOUWEN EN WONEN - Het werk op het Levendaal bestaat onder andere uit het aanleggen van een vrijliggend fietspad aan de kant van supermarkt Hoogvliet. Bovendien wordt bij de hoek Levendaal/St Jorissteeg een laad- en losplaats aangelegd.
De bushalte bij de hoek Levendaal/Korevaarstraat komt te vervallen en wordt als laad- en losplaats ingericht. De busbaan op dit gedeelte van het Levendaal gaat weg. De bussen stoppen in het vervolg in de naburige Korevaarstraat.

Verkeer omgeleid
De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat het verkeer 'stad uit' vanaf het Levendaal en de St Jorissteeg kan worden omgeleid via de Korevaarstraat met éénrichtingverkeer. Het verkeer 'stad in' vanaf de Lammenschansweg wordt omgeleid via de Geregracht en de Oranjeboomstraat. Meer informatie: de heer A.C. van der Meer van het gemeentelijk Ingenieursbureau (071-5165939).