Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van maandagmiddag 08 oktober 2001
17:06 maandag 8 oktober 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 oktober 16.30 uur.
0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Insluipster aangehouden
Naar aanleiding van aangiften van insluiping is onlangs een 34-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Zij bekende 15 gevallen van insluiping, c.q. diefstal, voornamelijk gepleegd in Bargeres en Rietlanden in de periode juni september. Vaak nam ze tassen uit een woning weg. Als er geld in zat hield ze dat waarna ze de rest weggooide. Zij had het geld nodig om haar drugsverslaving te betalen. In haar woning werden twee gestolen fietsen aangetroffen. De vrouw is in afwachting van plaatsing in een ontwenningskliniek opgesloten in een Huis van Bewaring.

Gasselternijveen, diefstal uit woning
Vannacht is ingebroken in een woning aan de Burg Gaarlandtlaan. De 20-jarige bewoner ontdekte vanmorgen dat een dader vermoedelijk via een geopend raam is binnengekomen waarna een playstation en cds werden weggenomen en een koffer met koksmessen.

Emmen, gewapende overval op bakker
Vanmiddag is een gewapende overval gepleegd op een bakkerij aan de Derksstraat. Onder bedreiging van een mes eisten twee mannen brood, brood, brood. De 19-jarige verkoopster deed hierop enkele broden in een tas waarna de mannen de winkel verlieten. Een dader is lang, droeg lang blond haar tot halverwege zijn rug, heeft een onverzorgde baard en is ongeveer 30 jaar, de andere dader heeft donker stekelig haar, ongeveer 30 jaar en een blanke huidskleur. Vermoedelijk stond buiten een derde man met een donkere huidskleur te wachten. Samen liepen zij via de Noorderstraat weg.

Emmen, mishandeling in verkeer
Vanmiddag stond een 21-jarige man uit Erica in zijn auto te wachten voor een verkeerslicht aan de Nijbracht om de Rondweg over te steken. Toen het licht op groen sprong bleef zijn voorganger staan waarop hij met een claxonsignaal de bestuurder wilde waarschuwen dat hij kon rijden. Die bestuurder van een blauwe Mercedes met een Duits kenteken reed ook weg maar stopte kort daarna waarna hij uitstapte en naar de Ericaan liep. Daar gaf hij zonder enige aanleiding hem een klap in zijn gezicht, stapte in zijn auto en reed vervolgens weg.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe