Politiebericht Eindhoven 8-10-2001
2e Persbericht 8 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Beveiligingsbeambte gewond na aanhouding Een 25-jarige beveiligingsbeambte uit Eindhoven is maandagmiddag rond 16.00 uur gewond geraakt nadat hij op de Woenselse Markt een winkeldief gearresteerd had. Hij betrapte de man voor de tweede keer die dag op winkeldiefstal. Toen hij hem naar een kantoor van een winkel bracht werd de dader agressief en sloeg hij de beambte meerdere malen tegen zijn hoofd. De winkeldief wist daarna te ontsnappen. De beambte liep een gezwollen oog, een wond aan zijn wenkbrauw en een gezwollen jukbeen op. De identiteit van de winkeldief is bij de politie bekend.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Kaartmakersring is vanmorgen rond 11.20 uur een 31-jarige Eindhovenaar mishandeld. De man moest bij een woning enkele pakjes afleveren en kreeg van een van de bewoners om nog onduidelijke reden een elleboogstoot in het gezicht. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Aantreffen hennepplanten
Maandagmorgen om 10.40 uur zijn in een woning aan de Wegastraat een 56-jarige Eindhovense en een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Achter de woning werden 15 hennepplanten aangetroffen. In de woning werden nog eens 20 hennepplanten aangetroffen. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De drugs en de bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd.

Geldrop: Beroving
Maandagmiddag rond 16.30 uur is op de Heuvel in Geldrop een man van zijn computer beroofd. Hij droeg zijn computer in een tas over zijn schouder. Een bromfietser rukte de tas van zijn schouder waardoor het slachtoffer viel. Hij brak zijn sleutelbeen. Het slachtoffer waarvan de gegevens nog niet bekend zijn heeft zich eerst bij de EHBO in het St Anna ziekenhuis moeten laten behandelen. De politie van Geldrop vraagt eventuele getuigen van deze beroving zich te melden. Tel. 0900 8844.

Geldrop: Man ernstig gewond na zinloos geweld
Een 28-jarige Geldroppenaar is maandagmorgen rond 0.05 uur op de Nuenenseweg ernstig gewond geraakt nadat hij zonder enige reden door een groep jongeren in elkaar werd geslagen en geschopt. De man wandelde met zijn hondjes op het fietspad van de Nuenenseweg ter hoogte van een parkeerterreintje. Zonder enige reden werd hij door een fietser in zijn rug getrapt. Het slachtoffer viel en werd toen door meerdere jongeren in zijn buik en tegen zijn hoofd getrapt. Zelfs toen hij in elkaar gedoken op de grond lag bleven de jongeren trappen. De daders vertrokken daarna op fietsen. Het slachtoffer wist strompelend zijn woning te bereiken vanwaar hij naar het St Anna ziekenhuis is gebracht. Daar werd hij opgenomen met een zware hersenschudding en inwendige bloedingen. De politie van Geldrop vraagt eventuele getuigen die in de omgeving iets opgemerkt hebben of het feit hebben zien gebeuren om zich te melden. Tel. 0900 8844.

Best: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is in Best op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde ruim 1200 voertuigen en daarvan reden er 81 te snel. De hoogste snelheid was 126 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Maandagmorgen is in Veldhoven op de Provincialeweg tussen 8.00 en 10.00 uur door de politie gecontroleerd op het rijden door rood. Veertien automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en gingen op de bon.

Helmond: Aanrijding
Een 59-jarige Helmonder en een 22-jarige vrouw uit Handel zijn maandagmiddag rond 17.45 gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijpelbaan. De vrouw reed met haar bromfiets op het fietspad van de Rijpelbergseweg en draaide rechts af de Rijpelbaan op. Ze hield onvoldoende rechts en botste daardoor tegen de snorfiets van de Helmonder. De vrouw is met rugletsel en de man met een wond aan zijn hand naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.