Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.50 uur
Mannen beledigen politie

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werden twee personen aangehouden nadat ze politieagenten hadden beledigd.

Even daarvoor was er een ruzie ontstaan tussen verschillende personen op de Valkenhorst. Vermoedelijk ontstond deze ruzie omdat een bewoner van de Valkenhorst een groepje kinderen van de galerij had afgestuurd omdat ze een prullenbak hadden omgegooid.

De moeders van de kinderen vonden dit kennelijk niet leuk en begonnen de bewoner te slaan. De bewoner werd geholpen door familie en sloeg terug.

De politie werd gewaarschuwd waarna de rust weerkeerde. Een 16-jarige jongen en een 20-jarige man (Amersfoorters) vonden het nodig de politieagenten te beledigen en werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Vernieler en winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij een ruit had vernield en even daarvoor een diefstal had gepleegd.

Omstreeks zes uur kreeg de politie een melding dat een man een ruit had vernield van een woning gelegen aan de Valkenhorst. De man had de ruit vernield omdat hij bij de bewoner, een bekende, niet naar binnen mocht. De man was na de vernieling gevlucht en na een zoektocht trof de politie hem aan op de Mozartweg en werd aangehouden.

Op het bureau herkende andere agenten de 24-jarige als de man die zondagmiddag een diefstal had gepleegd in een winkel gelegen aan de Leusderweg. De man had hier een aantal blikjes bier gestolen. De winkelbediende hield de man tegen maar door hevig verzet wist de Amersfoorter te ontvluchten. De man werd voor beide zaken ingesloten voor verhoor.

Rijden met slok op

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een 50-jarige automobilist uit Bodegraven gecontroleerd op het Smallepad. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 1.40 promille. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.