Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.50 uur
Diefstal uit bedrijf, aanhouding verdachten

VEENENDAAL Twee Amsterdammers van 25 en 29 jaar oud zijn zondagmiddag rond kwart over twaalf aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een bedrijf aan de Fokkerstraat.

Een getuige die over de Grote Beer reed, zag het optische alarm van een pand afgaan. Ook zag hij twee mannen bij het pand weglopen, in een auto stappen en wegrijden in de richting van de A12. Ook een andere getuige had de twee mannen in de buurt van het pand verdacht zien rondhangen.

De gewaarschuwde politie constateerde dat de mannen bij het pand hadden ingebroken en binnen waren geweest. Op de snelweg, in de buurt van Driebergen kon de auto met daarin de twee verdachten worden aangehouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding met letsel

VEENENDAAL Op de Rondweg West zijn zondagmiddag rond twee uur meerdere mensen gewond geraakt bij een aanrijding. Een 21-jarige Veenendaler reed met zijn bromfiets over de Munnikenweg. Bij de kruising met de Rondweg West wilde hij rechtdoor oversteken. Het verkeerslicht was op dat moment niet in werking en de man reed door.

Hij kwam hierbij in aanrijding met een 51-jarige automobilist uit Veenendaal die voorrang had. Door de aanrijding schoot de bromfiets door het fietspad op. Daar fietste op dat moment een 36-jarige vrouw uit Veenendaal met haar gezin. De vrouw werd volop geraakt door de bromfiets.

De vrouw en de 21-jarige bromfietser werden beiden met onbekende letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets vloog in brand en werd door omstanders geblust.

Geluidsoverlast met aanhoudingen

VEENENDAAL De politie heeft in de vroege ochtend van zondag verschillende malen moeten optreden tegen geluidsoverlast in een woning aan de Palmen Grift. De eerste melding kwam omstreeks een uur. In de woning werd hard gepraat en harde muziek gedraaid. De bewoners werden gewaarschuwd dat de volgende keer maatregelen zouden volgen.

Rond vier uur kwam er wederom een melding dat er veel geluidsoverlast was op dit adres. De politie ging weer ter plaatse en schreef een bekeuring uit voor de geluidsoverlast.

Rond tien over half zes in de ochtend werd voor de derde keer gemeld dat er geluidsoverlast en mogelijk ruzie zou zijn op het adres aan de Palen Drift. De politie kwam ter plaatse en vorderde de bewoners het feest te beëindigen en alle bezoekers weg te sturen.

Een viertal bezoekers wilden niet luisteren. Zij bleven rondhangen bij de ingang van de woningen. Na een paar keer vorderen werd overgegaan tot aanhouding van een 36-jarige Rotterdammer en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De mannen verzetten zich hevig bij de aanhouding en zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daarna keerde de rust weer.