Politiebericht Eindhoven e.o. 8-10-2001

1e persbericht van maandag 8 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zes aanhoudingen na vechtpartij
Na een vechtpartij op de Jan van Lieshoutstraat zijn zondagmiddag zes personen aangehouden. Bij de vechtpartij, waaraan ongeveer 15 personen deelnamen, werd gebruik gemaakt van kettingen, stenen en messen. De verdachten, drie Eindhovenaren van 17, 18 en 21 jaar oud, twee mannen van 17 en 18 jaar uit Heeze en een 18-jarige man uit Eersel, zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man en vrouw bedreigen winkelpersoneel In een winkel aan de Vrijstraat zijn zondag om 15.35 uur een 24-jarige Eindhovense man en een 27-jarige Poolse vrouw aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van vier personen die betrokken waren bij de diefstal van een paar laarzen. Andere leden van de groep ontkwamen met de laarzen, maar de man en vrouw konden worden aangehouden door het winkelpersoneel. Zij bedreigden dit personeel. De vrouw bood bij de aanhouding door de politie hevig verzet. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietsdief op heterdaad
Op het Stationsplein is zondag om 22.40 uur een 34-jarige man uit Valkenswaard betrapt toen hij bezig was het slot van een bromfiets open te knippen met een betonschaar. De eigenaresse van de bromfiets en haar vriend kwamen op dat moment bij de bromfiets. De vriend hield de verdachte onder bedwang tot de politie kwam. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Woninginbraak
Zondag tussen 10.50 en 15.45 uur is ingebroken in een woning aan de Jan Visserhof. Aan de achterzijde is een ruit ingegooid. De bewoner mist geld, een gsm en sieraden.

Helmond: Bromfietscontrole
Zondagavond hebben twee motorrijders van de politie een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 16 bromfietsers op de bon gegaan. Acht bestuurders droegen de helm niet (goed), zes reden over het fietspad in plaats van over de rijbaan en twee bestuurders hadden hun certificaat niet bij zich.

Reusel: Onder invloed
Op de Wilhelminalaan is zondag om 20.50 uur een 36-jarige automobilist uit Eersel betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,25 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Een 24-jarige man uit Valkenswaard is maandag om 1.25 uur bekeurd omdat hij onder invloed met zijn auto over de Leenderweg reed. De man blies ruim 1,25 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Diefstal auto en jetskis
Maandagmorgen tussen 03.00 uur en 08.00 uur is er diefstal gepleegd vanaf een afgesloten terrein bij een bedrijf aan de Rooseindsestraat. De daders hebben het toegangshek opengebroken en vanaf het terrein een bedrijfsauto, merk Mercedes, type Sprinter, kleur wit, voorzien van het kenteken BF-TL-96, twee Jetskis en een aanhanger, weggenomen.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Sint Trudostraat is tussen zondag 23.45 uur en maandag 06.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een tuindeur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een kluis met 15.000 gulden, een gsm en een elektronische zakagenda weggenomen.

Gerwen: Diefstal aanhangwagen
Uit de tuin van een woning aan de Maerdonk is maandagmorgen tussen 00.15 uur en 07.15 uur een aanhangwagen, merk Flamingo, kleur bruin met roze velgen, weggenomen.

Veldhoven: Diefstal vogels uit voliere
Uit de voliere achter een woning aan het Hoogepat zijn tussen zondagavond 20.30 uur en maandagmorgen 08.00 uur, 21 kanaries en 2 kwartels, weggenomen. De daders hadden het gaas van de voliere kapot geknipt.

Eindhoven: Vernieling
Zondagavond tussen 20.00 uur en 20.05 uur is vanuit een personenauto vuurwerk op het terrein van een gebouw aan het Kastelenplein gegooid. Door de knal is een raam van een keuken vernield. De politie stelt een onderzoek in.