Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

8 oktober 2001

Nieuwe website Groninger Museum

The Missing Link Company heeft voor het Groninger Museum een nieuwe website gemaakt die aansluit bij het extravagante uiterlijk en de spraakmakende activiteiten van het museum.

Doordat het museum het aandurfde om het een en ander van de bezoeker èn zijn computer te vergen (zoals de nieuwste browser en een hoge beeldschermresolutie), werd TMLC in staat gesteld eens flink uit te pakken met een origineel, bijzonder concept.

Een kleurrijke countdown lanceert bij binnenkomst negen vlakken op het beeldscherm die gezamenlijk de site vormen. Per hoofdstuk veranderen deze vlakken van samenstelling en positie, zodat elk onderdeel in de uitgebreide website een verrassend uiterlijk heeft gekregen.

De nieuwe site heeft een aantal extra mogelijkheden; er kan bij elke tentoonstelling een forum en een chatroom worden geplaatst, er is de mogelijkheid om op verschillende manieren rond te kijken in de unieke collectie van het museum, en er is een online winkel waar boeken, affiches en artikelen van topdesigners gekocht kunnen worden.

De medewerkers van het museum kunnen zelf de website bijwerken en beheren d.m.v. een zeer omvangrijk 'content management system', waardoor de site eenvoudig up-to-date te houden is.

Tijdens de persbijeenkomst van Jan Wiegers op vrijdag 12 oktober om 11.00 uur in het Groninger Museum wordt de nieuwe site gepresenteerd.

Het resultaat is vanaf vrijdag 12 oktober op
te vinden.

Voor meer informatie en eventueel een preview kunt u contact opnemen met:

Emile Hartman
TMLC
Sint Jansstraat 2 9712 JN Groningen
Postbus 7057 9701 JB Groningen
T: +31 50 - 368 88 88 F: +31 50 - 368 88 87

E: e.hartman@tmlc.com W: www.tmlc.com