Gemeente Zoetermeer

Enquête onder jongeren van start

De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren in Zoetermeer mee kunnen praten over veiligheid.
Welke plekken ervaren jongeren bijvoorbeeld als onveilig tijdens uitgaansavonden of misschien vinden zij geen enkele plek onveilig. Om hierover meer te weten te komen, start de gemeente deze week een onderzoek onder jongeren in de leeftijdscategorie 14 t/m 20 jaar in de vorm van enquête.
Uiteindelijk zal uit de enquête een aantal plekken naar voren komen die Zoetermeerse jongeren het meest als onveilig ervaren. Als deze plekken bekend zijn wil de gemeente er uiteraard ook iets aan doen. De aangegeven plekken zullen worden bezocht en vervolgens wordt bekeken hoe de veiligheid daar kan worden verbeterd.

De gemeentelijke afdeling Onderzoek & Statistiek legt de enquête voor aan 1000 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 20 jaar. Zij zijn door middel van een steekproef volstrekt willekeurig gekozen uit de ongeveer 11.000 jongeren in deze leeftijdscategorie. Betrokkenen ontvangen hierover omstreeks 3 oktober a.s. een brief van de gemeente. Vanaf die datum kunnen zij een koerier aan de deur verwachten die een korte vragenlijst komt overhandigen en deze na enkele dagen ook weer komt ophalen.
Jongeren die de enquête helemaal invullen maken bovendien kans op één jaar lang gratis entree in Locomotion en Amphion voor twee personen.

De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting in december 2001 bekend zijn!

---

Gemeente Zoetermeer © Sept 2001

Last update: 27 September 2001 (12.00)