Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.20 uur
Technische storing

Door een technische storing konden de persberichten voor district Rijn & Venen pas later op het internet worden gezet.

Automobilist met veel haast

WOERDEN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober moest een automobilist na een grote snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond zes uur reden politiemensen over de A12 in de richting van Den Haag. Ter hoogte van Woerden zagen zij een auto met hoge snelheid rijden. Zij gingen achter de auto aan en constateerden dat deze met een (al gecorrigeerde) snelheid van 173 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 120 km/u geldt. Het lukte hen de automobilist, een 19-jarige man uit Den Haag, bij afslag Reeuwijk aan de kant van de weg te zetten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcoholcontroles

WOERDEN / VINKEVEEN De politie heeft op zondag 7 oktober meerdere alcoholcontroles gehouden.

In de ochtend werd van zeven tot negen uur een controle gericht op `afterpartygangers` op de afrit van de A12 in Woerden gehouden. Geen van de 57 gecontroleerde automobilisten had (teveel) gedronken.

Tijdens een korte controle rond half negen in de avond werden twee automobilisten op de Molenvlietbaan in Woerden aangehouden. In totaal moesten ongeveer 30 automobilisten een blaastest afleggen. Een 48-jarige automobilist uit Woerden blies bij de ademanalyse aan het politiebureau 290 ug/l (0,80 promille), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Een 46-jarige automobilist uit Woerden blies 280 ug/l (0,75 promille). Beiden kregen een boete van f 410,- en een rijverbod van één uur.

In de avond werd van half tien tot elf uur op de Herenweg in Vinkeveen gecontroleerd. Alle 75 automobilisten die een blaastest moesten afleggen, bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Autokraker aangehouden

ABCOUDE Op zondag 7 oktober is een autokraker aangehouden.

Rond acht uur in de ochtend kreeg de politie de melding dat er zojuist was ingebroken in een auto die aan de Koppeldijk geparkeerd stond. Een politieman die naar de opgegeven locatie reed, zag op de Doude van Troostwijkstraat een man achter een boom wegduiken en zich daar kennelijk verstoppen. Toen de agent poolshoogte ging nemen, zag hij de man nog achter de boom zitten en bij de man lagen twee autoradio`s op de grond. Daarop hield hij de verdachte, een 30-jarige man uit Amsterdam, aan en bracht hem over naar het politiebureau. De verdachte is in verzekering gesteld.