Ingezonden persbericht


Persbericht

8 oktober 2001

DevX lanceert Rational Software .NET portal voor ontwikkelaars

~ informatiecentrum geeft technische uitleg over hoe Rational's tools het .NET platform ondersteunen ~

DevX, een toonaangevende leverancier van informatie en diensten voor corporate IT ontwikkelaars, heeft de Rational.NET portal (hhtp://www.devx.com/rational) gelanceerd. Deze informatiesite is ontworpen om ontwikkelaars kennis bij te brengen over de producten van Rational die het .NET platform ondersteunen.

Het portal biedt ontwikkelaars belangrijke informatie en hulpmiddelen over hoe ze met de Rational producten naar .NET kunnen overschakelen en daarbij ten volle de voordelen van het nieuwe platform kunnen benutten.

Rational is een belangrijke sponsor van DevX's nieuwe .NET zone (http://www.devx.com/x). Dit is een gespecialiseerde locatie op devx.com, die ontwikkelaars de noodzakelijke technische informatie verschaft voor een soepele overgang naar het .NET framework. Op het Rational .NET portal zijn exclusieve artikelen, lezingen, discussiegroepen en Q&A's terug te vinden om ontwikkelaars op te leiden in het gebruik van Rational's nieuwste producten.

"Het Rational .NET portal biedt ontwikkelaars een forum om hun kennis van .NET te vergroten en om te zien hoe de ontwikkeltools van Rational dit platform zullen ondersteunen," zei David Abelow, director Alliance Marketing van Rational. "Nu ontwikkelaars de .NET technologieën in hun eigen projecten gaan integreren, willen we hen uitrusten met de meest up-to-date informatie over onze laatste oplossingen. Hiermee kunnen ze sneller software van betere kwaliteit bouwen."

"Met het creëren van deze portal tonen we onze toewijding om ontwikkelaars van cruciale informatie en geavanceerde tools te voorzien om technisch innovatief te blijven. We kennen ons publiek beter dan wie dan ook en we streven er voortdurend naar om aan hun snel veranderende behoeftes te voldoen," zei Peter Horan, CEO van DevX. "We verheugen ons op de samenwerking met Rational die het mogelijk maakt om ontwikkelaars een voorsprong te bieden in het verspreiden van de.NET technologie. We zijn ervan overtuigd dat dit in de snelle wereld van applicatie ontwikkeling cruciaal is," vervolgde hij.

(315 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Software
Rational Software biedt een softwareontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineering aanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index®.