Politiebericht Venlo 8-10-2001
Mediaberichten 8 oktober 2001 / (15.00 uur)

WEERT Ramkraak

WEERT Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag de ingang van een winkel aan de Roermondseweg geramd. Vermoedelijk is daarvoor gebruik gemaakt van een personenauto. Voorzover dat op dit moment bekend is worden er geen goederen vermist.

Later in de nacht werd op de Voorhoeveweg een brandende auto aangetroffen. De politie vermoedt dat deze auto voor de ramkraak is gebruikt.

WEERT Winkeldief gebruikt geweld

WEERT Donderdagmiddag 4 oktober betrapte een 23-jarige Roermondenaar een onbekende man op het plegen van winklediefstal. De Roermondenaar, bedrijfsleider van een zaak aan de Stationsstraat, sprak de verdachte hierop aan. De verdachte ging er, op dat moment vandoor. De bedrijfsleider volgde de verdachte. Met behulp van een getuige lukte het de bedrijfsleider om de verdachte op de hoek Drehmansstraat St. Maartenslaan vast te pakken. Hierbij kon een sportbroek ter waarde van ongeveer 100 gulden van de verdachte worden afgepakt. Hierna slaagde de verdachte erin om te ontsnappen.

Tijdens de achtervolging sprak de bedrijfsleider met de verdachte. De verdachte pakte de bedrijfsleider een aantal keren vast en dreigde te gaan bijten. De verdachte man was ongeveer 30 jaar, 1.85 meter groot, had zwart haar, een grote snor en hij liep scheef. De politie komt graag in contact met getuigen van deze zaak. Ook met de man die de bedrijfsleider te hulp kwam komt de politie graag in contact. De politie in Weert is bereikbaar via telefoonnummer 0900 88 44 (30 ct per minuut).

VENLO Autodiefstal

VENLO Maandagmorgen omstreeks 11.00 uur werd een 53-jarige man uit Deil verrast door een onbekende die erin slaagde zijn auto mee te nemen. De man uit Deil parkeerde zijn blauwe Renault Laguna op de Goltziusstraat om in het stratenboek te kijken. Op dat moment stapt een onbekende man aan de bijrijderskant in zijn auto. De bestuurder wordt verrast hierdoor en verlaat van schrik zijn auto. De onbekende man schuift vervolgens door naar de bestuurdersstoel en rijdt weg in de richting van de Deken van Oppensingel. De ontvreemde auto heeft het kenteken JV ZN 91. De verdachte is rond de 30 jaar, ongeveer 1.85 meter groot, heeft een mager postuur, zwart haar tot op de schouders, droeg een bril met een zwart montuur en een leren jack. De politie komt graag in contact met getuigen die de auto na 11.00 uur hebben zien rijden. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900 88 44 (30 ct per minuut).