Succesvolle StarOffice-actie Tplc krijgt vervolg

Amersfoort, 8 oktober 2001 â¤" De eind juni 2001 gestarte StarOffice-actie van Tplc Nederland, waarbij geïnteresseerden via het Web (www.SorryGates.com) kosteloos een exemplaar van de office suite StarOffice 5.2 konden aanvragen, is een enorm succes gebleken. Binnen enkele weken na de start van de actie werden er door Tplc Nederland 20.000 Cd-Rom´s verstuurd.

Tplc, dat zich in de loop van de actie vanwege de grote toeloop genoodzaakt zag het aanbod tijdelijk te beperken tot de download-mogelijkheid, is vastbesloten StarOffice te blijven aanbieden. Het uitgangspunt wordt wel enigszins aangepast. In afwachting van de nieuwe versie van StarOffice â¤" de 6.0-bètaversie is nu gereed â¤" blijft Tplc voorlopig StarOffice 5.2 distribueren. Om kostendekkend te kunnen werken, vraagt Tplc de aanvrager van de software nu wel een geringe vergoeding voor de verwerkingskosten. De software blijft natuurlijk daarnaast ook gratis te downloaden.

â¤oeBij het begin van de actie hebben we ingezet op een totaal van 20.000 aanvragen. Die grens hebben we nu bereikt en we zijn door onze voorraad cd⤮s heen. We hebben echter geconstateerd dat er enorm veel vraag is naar StarOffice en willen daarom het aanbieden van StarOffice op Cd-Rom continueren om zodoende aan die behoefte te voldoen. We bieden StarOffice aan voor slechts â'¬ 25,00. Met dit bedrag zijn wij uit de onkosten. De gebruiker krijgt voor dit summiere bedrag een ongelimiteerde office suite op Cd-Rom die direct kan worden geïnstalleerd: snel, betrouwbaar en met alle (hulp-) features⤝, aldus Dick Goettsch, marketing manager bij Tplc Nederland. StarOffice, een product van Sun Microsystems, is een complete office suite die onder andere bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet- en databasemodules, alsook toepassingen voor presentaties en internettoegang. De suite is volledig compatible met de office-suites van Microsoft Office en Corel en werkt naast het Sun Solaris-platform tevens op Windows- en Linux-omgevingen.

Tplc Nederland, distributeur van Sun Microsystems, wil met het aanbod blijvend onderstrepen dat automatiseringsoplossingen gebaseerd op het Sun-platform helpen om de â¤~total cost of ownership⤮ te verlagen. Op de website www.SolutionsOnSun.com geeft Tplc inzicht in de diverse op het Sun-platform beschikbare softwaretoepassingen, samen met de gegevens van de betreffende leverancier.

Tplc Nederland
Tplc Nederland is de eerste officiële Channel Development Provider van Sun Microsystems. Het bedrijf ondersteunt resellers van Sun bij de marketing, verkoop, implementatie en het onderhoud van Sun-producten en -diensten. Tplc concentreert zich volledig op de producten en diensten van Sun en kan haar resellers daardoor uitstekende faciliteiten bieden op het gebied van expertise, marketing en logistiek. Het distributieconcept van Tplc Nederland is ontworpen naar het voorbeeld van Tplc in Engeland, dat al sinds 1991 een actieve partner is van Sun.