Sun breidt aanbod e-learning uit voor bedrijven

Amersfoort, 8 oktober 2001 - Sun Educational Services, de opleidingstak van Sun Microsystems, komt met een nieuwe les- en trainingstoepassing voor bedrijven: Sun LearnTone Learning Management Systems. Sun biedt de Learning Management Systems aan in combinatie met een snelgroeiend lescurriculum, educatieve consulting en professionele certificeringsprogramma's.

De nieuwe e-learning oplossing is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Sun Educational Services, één van de grootste IT-trainingsorganisaties ter wereld, en het recent overgenomen ISOPIA, Inc. ISOPIA is ontwikkelaar van innovatieve (on line) trainingsoplossingen.

Sun LearnTone is een Learning Management System (LMS) dat organisaties helpt om interne kennis op te bouwen, te behouden en optimaal te gebruiken. Het LMS kan elk type training aanbieden en beheren door optimaal gebruik te maken van het internet. Bovendien is Sun's flexibele LMS makkelijk te integreren met elke IT-omgeving.

Sun's complete trainingsaanbod:

- E-learning-technologie op basis van het flexibele en schaalbare Sun LearnTone LMS. Dit systeem, gebaseerd op Sun's Java-platform Enterprise Edition, biedt en beheert een grote verscheidenheid van content voor een optimaal resultaat, zowel voor organisaties als voor individuele gebruikers.

- Consultingservices, zodat organisaties de juiste opleidingsprogramma's kunnen samenstellen, implementeren en beheren.

- Content en cursuspresentatie, met een breed aanbod van cursussen bestaande uit Sun Web Learning Center-cursusmateriaal over onder meer de Sun-technologie. De systemen bieden tevens verbeterde mogelijkheden als eMentoring en certificering. Organisaties profiteren zo van uitgebreider en efficiënter leermogelijkheden die op elk moment en op elke plaats kunnen worden aangeboden.

Sun LearnTone Learning Management Systems
De Sun LearnTone LMS worden op twee manieren aangeboden: als Sun LearnTone LMS Hosted en Sun LearnTone LMS Licensed. Sun LearnTone LMS Hosted: een ASP-model met wereldwijde beschikbaarheid, one-stop-software en -service en uitgebreide beveiligingsmogelijkheden tegen lagere kosten dan bij een in-house implementatie. Hierbij wordt de leeromgeving geheel door Sun gehost. Sun LearnTone LMS Licensed: bij deze oplossing installeert de klant Sun LearnTone LMS binnen de eigen organisatie en binnen de eigen firewall, waardoor het LMS beschikbaar is via het intranet van de organisatie. De complete, 100% Web-gebaseerde e-learning-infrastructuur ondersteunt on line training (live, op cd-rom of in eigen tempo) voor grote organisaties en ASP's.

Sun Educational Services
Sun Educational Services, het opleidingscentrum van Sun Microsystems, Inc., behoort tot de top van IT-trainingsorganisaties ter wereld. Per jaar worden er meer dan 450.000 studenten opgeleid door Sun en door Sun's geautoriseerde centra. In totaal zijn er meer dan 200 opleidingsplaatsen in meer dan 60 landen. Sun biedt geavanceerde leeroplossingen voor organisaties en individuen, waaronder educatieve consultingservices, cursusmateriaal, professionele certificaten, e-learning en een Learning Management System.
Sun Educational Services biedt een compleet aanbod van trainingen die door instructeurs begeleid en door technologie ondersteund worden. De trainingen met instructeurs zijn over de gehele wereld op locatie beschikbaar. De e-learning-cursussen worden overal virtueel aangeboden via het Sun Web Learning Center, 24 uur per, zeven dagen per week.
Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid: http://www.sun.nl/service/education

Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun heeft een jaaromzet van US $ 18,3 miljard en is aanwezig in meer dan 170 landen.