Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-10-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 16.30 uur) Maandag 8 oktober 2001

Sittard, boete voor bezit softdrugs:
Een 22 jarige inwoner van het Duitse Langenfeld is zondag 7 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat bleek dat hij in het bezit was geweest van ruim een kilo softdrugs.
Een politiepatrouille zag zondagmiddag omstreeks 16.00 uur een Duitse personenauto over de Beethovenstraat in Sittard rijden waarna deze op de Schubertstraat door de politie gecontroleerd werd. Bij het uitstappen van de twee inzittenden gooide de bijrijder een plasticzak weg, hetgeen gezien werd door de politieagenten. Nadat de inhoud van de zak bekeken werd, er bleek hasjiesj in te zitten, werden beide inzittenden aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij het onderzoek aan de kleding werd in de schoen van de aangehouden bijrijder een steekwapen aangetroffen. Nadat de bijrijder toegaf de eigenaar te zijn van de aangetroffen, ruim een kilo, hasjiesj werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Zijn kompaan werd daarop meteen in vrijheid getseld. De Officier van Justitie bepaalde de opgelegde geldboete op fl. 700,-. Zowel het mes als de hasjiesj zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte betaalde de opgelegde geldboete contant, waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Geleen, uitgifte vals geld:
Afgelopen zaterdag 6 oktober 2001 heeft een onbekend gebleven klant aan een kraam op de Markt te Geleen een vals briefje van fl. 50,- uitgegeven. De valsheid bleek eerst vandaag, maandag 8 oktober, bij het tellen van de dagopbrengst. Bij het vergelijken van meerdere briefjes van fl. 50,- bleek het valse briefje er uit te springen. De 48 jarige marktkoopman afkomstig uit Geleen heeft vandaag van de uitgifte van het valse briefje van fl. 50,- aangifte gedaan bij de politie. Het valse briefje van fl. 50,- is door de politie in beslag genomen.