Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 oktober 2001

Aanrijding Lisse (D1)
Een 10-jarige jongen uit Lisse is maandagavond 8 oktober rond 19.45 uur tegen een personenauto aangereden. De jongen reed over de Aletta Jacobsstraat en verleende op de kruising met de Marga Klompélaan geen voorrang aan een van rechts komende 54-jarige Lissense automobiliste die al op de kruising reed. Het jongetje is met pijn aan het achterwerk ter controle naar het LUMC overgebracht

Aanrijding Katwijk (D2) Maandagavond 8 oktober heeft rond 18.00 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij vier personen auto's betrokken waren. Een automobilist stond stil bij een bushalte aan de provinciale weg S1 net buiten de bebouwde kom. Op een gegeven momnet voegde de automobilist plotseling in warbij een achteropkomende 47-jarige Warmondse automobiliste moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Een 19-jarige Katwijkse die achter de Warmondse reed, remde eveneens. Een 31-jarige Hillegommer die achter de Katwijkse reed kon echter niet meer voorkomen dat hij tegen de auto van de Katwijkse aanreed. Door de botsing kwam vervolgens de auto van de Katwijkse tegen de auto van haar Warmondse voorganger aan. De invoegende automobilist is na de aanrijding doorgereden. De Katwijkse hield aan de aanrijding enkele kneuzingen over.

Onder invloed op bromfiets Leimuiden (D3) Agenten zagen op dinsdag 9 oktober omstreeks 01.25 uur een bromfietser rijden over de Provincialeweg N207 in de richting van de Rijksweg A4 ter hoogte van Leimuiden en vervolgens over de busbaan. Omdat deze rijbanen niet bestemd zijn voor brommers werd de bromfietser staande gehouden op de Huigsloterdijk. De agenten namen een blaastest af bij de bestuurder. De test gaf een resultaat aan van 295 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder kreeg twee processen verbaal. Een voor ongeoorloofd gebruik van de rijbaan en één voor het rijden onder invloed van alcohol.

Aanrijding Leiden (D4) Maandagochtend 8 oktober heeft tegen het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 44-jarige Amsterdamse automobilist en een 24-jarige Leidse fietster. De Amsterdammer reed over de Langebrug en zag door een geparkeerde bestelbus de van rechts komende Leidse te laat. Zij werd met heupletsel overgebracht naar het LUMC.

Beroving mislukt dader aangehouden Leiden (D4)
Een 33-jarige Leidenaar is maandagavond 8 oktober aangehouden nadat hij had geprobeerd een 22-jarige Leidenaar bij een pinautomaat op de Breestraat te overvallen. De verdachte eiste dat de Leidenaar een bedrag voor hem uit de pinautomaat zou halen. Hierop sloeg de Leidenaar de verdachte en liep weg. Hierop is de Leidenaar naar een vriend gelopen waarna beiden terug zijn gegaan naar de pinautomaat. Daar zagen ze dezelfde man nog steeds staan. Hierop heeft de Leidenaar de politie gewaarschuwd. Ook een tweede persoon, een 31-jarige Leidenaar, werd door de verdachte bij dezelfde pinautomaat rond dezelfde tijd, opgedragen geld af te staan. Ook deze Leidenaar ging hier niet op in. De verdachte kon even later op het Noordeinde worden aangehouden en is inmiddels inverzekeringgesteld.

Fietsster aangereden, automobilist rijdt door Leiden (D4) Een 27-jarige fietsster uit Leiden is op maandag 8 oktober omstreeks 08.45 uur van haar fiets gereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw fietste over de Kort Rapenburg en wilde het Noordeinde op. De automobiliste reed eveneens op de Kort Rapenburg en tikte de fiets van de vrouw aan. Hierdoor raakte zij haar evenwicht kwijt en kwam ten val. De vrouw liep een zwaar gekneusde enkel en (gebroken) pols, verrekte kniebanden en een lichte hersenschudding op. De automobilist, rijdende in een oude type dofblauwe Volkswagen Golf met vermoedelijk een 8 in midden van het kenteken, reed na de aanrijding met piepende banden weg over Noordeinde in de richting van het Noordeindeplein. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Aanrijding met letsel Alphen aan den Rijn (D5) Maandag 8 oktober vond omstreeks 07.30 uur een aanrijding plaats op de Hoorn. Een 29 jarige automobilist uit Alphen reed over de ventweg, komende uit de richting van de brug. De man reed achteruit een inrit in. Hij liet daarbij een 43 jarige bromfietser uit Alphen niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg en de bromfietser kwam ten val. Ter controle werd de bromfietser naar het Rijnlandziekenhuis vervoerd.

Mishandeling Zevenhuizen (D6) De politie heeft op maandag 8 oktober omstreeks 21.15 uur een 25-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 46-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer probeerde eerder die avond op de Strandweg een gevecht tussen zijn hond en een andere hond te voorkomen. De eigenaar van de andere hond was het daar vermoedelijk niet mee eens en sloeg en schopte de Rotterdammer. Volgens een getuigenverklaring ging dit ook door nadat de Rotterdammer ten val was gekomen. Tegen de man uit Zevenhuizen wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval Boskoop (D6)
Na een ongeval op de K.J.W. Ottolanderstraat is een 18-jarige brommerrijder uit Boskoop in het ziekenhuis beland. Iets na 19:00 uur werd de politie om assistentie gevraagd bij het ongeval. Ter hoogte van een vluchtheuvel in de weg remde een 42-jarige man uit Utrecht, die in de richting van de Goudse Rijweg reed, zijn bestelauto af om een tegemoetkomende auto door te laten. De brommerrijder was te laat met remmen en stuurde links om de bestelauto heen waarna hij frontaal op de tegemoetkomende personenauto botste. Met letsel aan schouder en been is hij door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Mishandeling Waddinxveen (D6) Een 12-jarige fietser uit Waddinxveen heeft op maandag 8 oktober aangifte gedaan van mishandeling door een nog onbekende man. De fietser reed omstreeks 08.30 uur over het fietspad langs de Gerstakker. Rijdend over het bruggetje tussen de Boekweitakker en De Akker werd hij door een ongeveer 30-jarige man aangesproken over het fietsen op de brug. Toen de fietser aangaf dat hij op een fietspad reed werd hij op de neus gestompt. De fietser reageerde hier direct op met een trap in het kruis van de man. De fietser liep een pijnlijke en opgezette neus en hoofdpijn op.

Aanrijding met letsel Gouda (D7)
Maandag 8 oktober vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats op de Goejanverwelledijk. Een 29 jarige man uit Veenendaal kwam aanrijden vanuit de richting Sportlaan. De man passeerde rechts van hem geparkeerde auto's. Hij kwam daarbij in aanrijding met een 32 jarige bromfietser uit Haastrecht die uit tegemoetkomende richting naderde. De bromfietser is met knieletsel overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis.

Aanrijding met letsel Gouda (D7)
Maandag 8 oktober vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Een 12 jarig meisje uit Waddinxveen reed op haar fiets in de richting van de Coenecoopbrug. Nadat zij naar rechts was uitgeweken omdat zij door een bromfietser ingehaald werd, stuurde zij terug naar links. Op dat moment werd ze ingehaald door een 18 jarige bromfietser uit Waddinxveen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is ter controle overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis

Verkeersongeval A12 Gouda (D7)
Ter hoogte van het Gouwe Aquaduct is maandag 8 oktober omstreeks 16:45 uur een verkeersongeval gebeurd. Waar de A12 en de A20 bij elkaar komen stuurde een 50-jarige chauffeur uit Tsjechië zijn vrachtauto een baan naar rechts en raakte daarbij de personenauto van een 44-jarige vrouw uit De Meern. Doordat de personenauto begon te tollen, raakten nog vier voertuigen in het ongeval betrokken. Drie bestuurders raakten gewond en zijn met ambulances naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda overgebracht. De vrouw uit De Meern liep geen letsel op. Twee anderen; een 25-jarige vrouw uit IJsselstein en een 37-jarige man uit Gouda, konden na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Een 30-jarige man uit Nieuwkoop is met onbekend letsel opgenomen. Politie Hollands Midden heeft assistentie verleend aan het Korps Landelijke Politiediensten. De Verkeersdienst van Politie Hollands Midden onderzocht ter plaatse het ongeval. Als gevolg van dit onderzoek en het wegslepen van de auto's, was het verkeer gestremd en stonder er files tot ongeveer 18:30 uur.