Kodak brengt geavanceerde hoog-volume scanners op de markt

De serie i800 die tot de nieuwe productlijn van de Innovation-scanners van Kodak behoort, scant documenten in hoog tempo in zwart-wit en/of in kleur

Vianen, 9 oktober 2001 - De eerste geavanceerde kleurenscanners die door Kodak op de markt worden gebracht spelen in op de behoefte van ondernemingen om de productiviteit te verhogen en kosten te verlagen. De scanners sluiten perfect aan op de algemene trend om documenten in kleur te produceren en digitaal op te slaan. De scanners van de serie i800 passen geheel in de nieuwe productlijn van de Innovation-scanners van Kodak.

De i800-productlijn bestaat uit vier modellen:

* De i810 en i830 scannen documenten in zwart-wit met een snelheid van respectievelijk 120 en 160 pagina's per minuut in 200 dpi (maximale resolutie: 400 dpi).
* De modellen i820 en i840 scannen documenten zowel in zwart-wit en/of in kleur met een snelheid van respectievelijk 120 en 160 pagina's per minuut in 200 dpi (maximale resolutie in kleur: 300 dpi).
"De i800-scanners van Kodak scannen grote hoeveelheden documenten die in verschillende bedrijven, zoals verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen of voor administraties gebruikt worden. Ze kunnen nauwkeurig en snel beantwoorden aan de eisen van de meest ingewikkelde productie-omgeving," aldus Mike Marsh, vice-president van de divisie Kodak Document Imaging Capture. "Door de combinatie van de laatste technische snufjes van Kodak, zoals het SurePath documenttransport en de Perfect Page technologie, is het scanproces van de i800-scanners optimaal, waardoor de beeldkwaliteit voor karakter-herkenning sterk is verbeterd. Het resultaat is tijdwinst en verlaging van de kosten."

De nieuwe CCD-sensor 'TricolorPlus'
De nieuwe CCD-sensor van Kodak, de Tricolor Plus, heeft een zeer hoge resolutie en kan documenten zowel in zwart-wit als in kleur scannen. Een document met zowel tekst als plaatjes kan in zwart-wit, in kleur of in beide tegelijk in één keer worden gescand. Dankzij deze unieke functie, die zich op de modellen i820 en i840 bevindt, is het mogelijk aan het toenemende gebruik van het in kleur scannen van documenten te voldoen zonder bijzondere handelingen bij het scannen te moeten uitvoeren.

Dankzij de Perfect Page-technologie worden de belichting, het lenzenstelsel en de CCD-sensoren die speciaal door Kodak zijn ontwikkeld, automatisch aangepast aan het document. Dit levert een weergaloze beeldkwaliteit op. Perfect Page werkt automatisch en op de maximale productiesnelheid van de scanner. Er hoeven dus geen handmatige handelingen te worden uitgevoerd ter controle van de kwaliteit voor en na het scannen. Het nieuwe SurePath document transportsysteem zorgt voor een constante invoer van de documenten. Het invoermechanisme heeft een capaciteit van 1000 pagina's en is uitgerust met een ultrasnel liftsysteem dat automatisch omhooggaat wanneer de scanner weer klaar is om te scannen.

Herkenning van dubbele pagina's, invoer in 3D
Het systeem controleert op lengte en dikte van documenten. Tegelijkertijd wordt er gecontroleerd op lucht tussen documenten. Met de grote nauwkeurigheid van dit systeem worden zelfs plakbriefjes en enveloppen gesignaleerd. Dankzij o.a. de ultrasonische technologie kan de scanner op betrouwbare wijze voorkomen dat er twee pagina's tegelijk worden ingevoerd.

"Electronic Drop Out" en "Zone Processing"
Het percentage herkende karakters is verbeterd dankzij de functie "Electronic Drop Out" die de achtergrondkleuren opheft zonder dat de gebruiker de lampen apart moet instellen. De functie "Zone Processing" kan een zone in het document selecteren om informatie in kleur (bijvoorbeeld een pasfoto) te scannen. De scanners van de serie i800 zijn ook ontwikkeld voor bedrijven die op het moment nog in zwart-wit werken, maar die in de toekomst met kleur willen gaan werken. Deze scanners kunnen namelijk op twee manieren worden uitgebreid: van zwart-wit naar kleur en van 120 naar 160 pagina's per minuut. De i800-scanners worden met ISIS en TWAIN drivers geleverd om een eenvoudige integratie mogelijk te maken. De scanners kunnen worden gebruikt in combinatie met de Kodak Capture Software of met de scan-applicaties van de grote software-integrators uit de Document Management markt. Deze nieuwe scanner is vanaf oktober 2001 verkrijgbaar.

Kodak en infoimaging
Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van zowel traditionele als digitale fotografie. De omzet van Kodak was vorig jaar $14 miljard, onderverdeeld in consumenten en zakelijke producten en diensten, waaronder digitale professionele en consumentencamera's, laser imageapparatuur voor radiologen, fotografische films voor professionals en amateur-fotografen, digitale services voor de filmindustrie, snelle documentscanners en producten voor luchtfotografie.

Kodak is toonaangevend op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. Infoimaging is de samensmelting van fotografie en informatietechnologie. Infoimaging verenigt apparatuur, infrastructuren en dienstverlening op dit gebied, om bedrijven en mensen in staat in staat te stellen snel en effectief foto's te gebruiken voor het uitwisselen als informatie, als entertainment of als aandenken.