Microsoft verbetert licentieprogramma's

Schiphol-Rijk, 9 oktober 2001 - Microsoft kondigt een tweetal belangrijke verbeteringen aan voor de implementatie van haar nieuwe volume-licentieprogramma (Licensing 6.0). Op basis van feedback door klanten heeft Microsoft besloten de instapperiode voor het nieuwe licentieprogramma te verlengen van 28 februari naar 31 juli 2002. Ten tweede heeft Microsoft, eveneens op verzoek van klanten, het Software Assurance-programma zodanig aangepast, dat gedurende de overgangsperiode ook gebruikers van de versie Office 2000 direct kunnen overstappen op Software Assurance.

"Klanten hebben ons laten weten dat ons nieuwe Licentieprogamma 6.0, dat we op 1 oktober j.l. hebben gelanceerd, een belangrijke verbetering is, maar dat de oorspronkelijke overgangsperiode van vijf maanden gewoon niet lang genoeg is," zegt Bill Landefeld, vice president for worldwide licensing and pricing bij Microsoft. "Op basis van hun feedback hebben we dan ook besloten om deze periode te verlengen. Klanten hebben daardoor voldoende tijd om hun huidige licenties te controleren en de nieuwe opties te evalueren. Ze kunnen nu beter besluiten hoe zij hun voordeel kunnen doen met Software Assurance."

Analisten stemmen in
"De beslissing van Microsoft om klanten meer tijd te geven voor het afsluiten van nieuwe licentie-overeenkomsten waarmee zij Upgrade Advantage kunnen aanschaffen, is goed nieuws voor veel klanten," zegt Alvin Park, senior research analist bij Gartner Inc. "Hetzelfde geldt voor de aankondiging dat nu zowel Office 2000 als Office XP tot 31 juli 2002 worden beschouwd als geldige versies voor de aanschaf van Software Assurance."

Met de vandaag aangekondigde verbeteringen is het voor klanten eenvoudiger geworden om Software Assurance aan te schaffen voor Microsoft Office 2000, Office XP, Windows 2000 en Windows XP. Al deze versies worden tot 31 juli 2002 als geldige versies beschouwd voor Software Assurance. Gebruikers van Office hebben aangegeven dat zij Software Assurance een verbetering vinden en hebben Microsoft verzocht de overgang naar de nieuwe programma's gemakkelijker te maken. De veranderingen in het programma zijn een direct resultaat van deze feedback. Microsoft verwacht dat hiermee nog meer klanten kunnen profiteren van het nieuwe Software Assurance-programma.

Achtergrond nieuw licentie programma
De nieuwe Volume Licentieprogramma's van Microsoft zijn in mei van dit jaar aangekondigd en bieden klanten eenvoudigere en betere licentiemogelijkheden met meer opties. Het programma introduceert voor een bredere groep bedrijven de mogelijkheid om software via een abonnementsvorm aan te schaffen.

Vanuit deze gedachte zijn in de nieuwe licentie-programma's de huidige verwarrende reeks van upgrade-mogelijkheden (VUP, CUP, PUP, LUP, UA) vervangen door de mogelijkheid van een software abonnement: Microsoft Software Assurance (SA). Microsoft Software Assurance geeft de klant het recht te upgraden naar de nieuwste versies van producten die verschijnen tijdens de gehele looptijd van de overeenkomst. Dit betekent dat klanten altijd op zo kort mogelijke termijn kunnen beschikken over de nieuwste software.

Voor organisaties die kiezen voor sofware Assurance wordt de aanschaf en het beheer van software een stuk eenvoudiger. Bovendien krijgen deze organisaties op een zeer flexibele wijze altijd toegang tot de laatste technologie van Microsoft.

Uiteraard blijft naast deze abonnementsvorm de keuze voor een gebruiker bestaan om een eenmalige licentie aan te schaffen (geen abonnement). De klant is uiteraard niet verplicht tot het nieuwe abonnementsysteem Software Assurance.

Klanten die geïnteresseerd zijn in Microsofts nieuwe licentieprogramma kunnen contact opnemen met hun softwareleverancier of reseller. Meer informatie over de nieuwe licentiemogelijkheden is te vinden op www.microsoft.nl

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.