Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 9 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Homeruspassage in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag in een 43-jarige vrouw uit Hoensbroek bij diefstal van een fles port. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij werd ingesloten. De fles port werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. Bleek dat de vrouw (bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegd delict) een lokaal/winkelverbod heeft voor het winkelcentrum waarmee zij de aan haar opgelegde maatregel/verblijfsverbod dus ook heeft overtreden. De verdachte heeft beide feiten bekend en de politie maakt terzake de winkeldiefstal en overtreden van het haar opgelegde lokaal/winkelverbod proces-verbaal tegen haar op.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 04.45 uur op de Hoppenhof in Heerlen een 35-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden. Die bleek bij nader onderzoek in zijn broekband een groot, zogenaamd vilmes bij zich te hebben en achter aan zijn rugzijde had hij nog een mes, een vleesmes. Daarnaast bleek de man nog een busje traangas bij zich te hebben. Alle wapens en het busje traangas werden inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie was vanmorgenvroeg op de verdachte geattendeerd omdat hij even tevoren een andere man, een 43-jarige man eveneens zonder vaste woon/verblijfplaats op de Spoorsingel met een busje traangas in zijn gezicht zou hebben gespoten en met een mes zou hebben bedreigd. Bij onderzoek in de omgeving werd de verdachte vervolgens aangetroffen en aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; ingesloten
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden en ingesloten. De man was het politiebureau binnengekomen en wilde dat de politie hem insloot zodat hij onderdak had. Daartoe gaf hij aan in het verleden allerlei diefstallen te hebben gepleegd. Echter, omdat de politie vooralsnog geen concrete aanwijzingen / geen aangiften voorhanden had welke de door hem opgegeven delicten konden staven (wordt nog verder nagekeken/onderzocht), werd hij vooralsnog heengezonden. De man verliet het Heerlense politiebureau en trapte vervolgens de buitenspiegel van een bij het politiebureau geparkeerde politie-auto af waarop de agenten ingrepen, hem aanhielden en hem insloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; in gestolen auto
Vanmorgen, dinsdagmorgen zag de politie op de Parallelweg in Heerlen een tweetal personen in een auto rijden waarvan de politie informatie had dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond (afgelopen weekend in Heerlen gestolen). Vermoedelijk omdat beide inzittenden de politie in het oog hadden gekregen reden zij met de gestolen auto snel er vandoor. De politie reed hen achterna en op de Eikenderweg stopten ze waarna ze uit de auto sprongen. Beiden verdachten (32 / 35) uit Heerlen konden snel worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Kerkstraat in Brunssum betrapte afgelopen maandagmiddag een 45-jarige vrouw uit Heerlen bij diefstal van allerlei goederen (kleine sieraden, shampoo, een zaklantaarn en een schrijfschrift etc.) ter waarde van totaal ruim vijftig gulden. Alle gestolen goederen werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte heeft de winkeldiefstallen bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Nuth; autokraker aangehouden
Vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kreeg de politie van alerte getuigen die wakker waren geworden en onraad bespeurden, dat op een parkeerplaats aan de Op den Toren in Nuth iemand in een geparkeerde auto aan het inbreken was. De politie ging terplaatse en ontdekte dat er in een geparkeerde auto was ingebroken waarbij de autoradio was gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Stationstraat in Nuth een 38-jarige man uit Heerlen aan die voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de auto-inbraak bekend en gaf aan waar hij de bij de autokraak gestolen autoradio had verborgen. De politie stelt verder onderzoek in.