Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 9-10-2001
District Heerlen
Heerlen

Politiebericht 15.40

Brunssum; lijk van vermiste prostituee gevonden Vrijdag 5 oktober omstreeks 15.00 uur werd op de Brunssummerheide in de buurt van de Toeristenweg het stoffelijk overschot aangetroffen van een vrouw. Het lichaam dat in vergaande staat van ontbinding verkeerde bleek het lichaam te zijn van de 34-jarige Ilona Quaedflieg, die sinds 2 juli van dit jaar werd vermist.
Enkele wandelaars deden de vondst en waarschuwden de politie. De vrouw stond bekend als heroĂŻneprostituee en was een bekende in de Heerlense drugsscene. Vrijdag aanstaande zal sectie op het stoffelijk overschot worden verricht.
Nadat de vermissing in juli bij de politie bekend werd, startte zij een onderzoek. In belang van het onderzoek worden thans geen verdere mededelingen gedaan.

Heerlen; pannenventer weer actief
Sinds afgelopen week zijn bij de politie weer diverse meldingen binnengekomen met betrekking tot een man die met name aan bejaarden pannensets probeert te verkopen. De man, een nette verschijning, tussen de 60 en 70 jaar, grijs haar en brildragend, maakt een vriendelijke indruk en heeft een vlotte babbel. Vaak slaagt hij erin de pannensets, die `nep` zijn maar aanbiedt onder de naam Solingen voor een aantrekkelijk bedrag aan de man of vrouw te brengen. De recente meldingen komen uit Landgraaf, Brunssum en Noorbeek. Enkele maanden geleden was dezelfde man zeer actief in de oostelijk mijnstreek, waarbij vele bejaarden gedupeerd werden. De politie waarschuwt voor de praktijken van deze man.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)