Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Dinsdagavond kwamen diverse telefoontjes bij de politie binnen dat een bestuurder met zijn voertuig een aantal geparkeerde autos had aangereden en vervolgens was doorgereden

Omstreeks tien voor twaalf zagen agenten het voertuig vanaf de Jutfaseweg de Socrateslaan oprijden. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij niet voldeed. De man reed met hoge snelheid over de Socrateslaan in de richting van de Beneluxlaan.

Vlak voor het verkeersplein slipte de auto en botste bijna tegen de bushalte. De bestuurder verliet de auto en rende weg om zich vervolgens te verstoppen in de struiken. Na een korte zoekactie werd de 33-jarige man uit IJsselstein aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had, nog een boete had openstaan en in een auto reed met vermoedelijk valse kentekenplaten. Op de Socrateslaan bleek dat hij drie autos had beschadigd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten dinsdagavond een auto slingerend over de Weg der Verenigde Naties rijden.

De bestuurder kreeg omstreeks half negen een stopteken en werd aan de kant van de weg gezet. Na een eerste blaastest bleek dat de 56-jarige bestuurder uit Bodegraven gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Het bleek dat hij reeds voor de derde keer betrapt was voor het rijden onder invloed.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Jan van Galenstraat een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een vrouw gewond was geraakt aan haar hoofd.

Ter plaatse trof de politie omstreeks half zeven een 70-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw was ernstig gewond aan haar hoofd. Getuigen verklaarden dat de Utrechtse op haar snorfiets naast een stadsbus in de richting van de Alexander Numankade reed. Op het moment dat de vrouw een aantal fietsers wilde inhalen week zij uit en kwam tegen de stadsbus aan. Hierdoor kwam zij ten val en viel met haar hoofd op de grond.

De 36-jarige chauffeur van de bus had niets gemerkt. De vrouw werd met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Minderjarige dieven aangehouden

UTRECHT Door de beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat werden dinsdagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden voor het stelen van een aantal kleding stukken.

De meisjes 15 en 16 jaar beiden uit Amsterdam namen een aantal kledingstukken mee de paskamer in. Na enige tijd kwamen de dames de paskamer uit met een gedeelte van de kledingstukken.

De beveiliging vertrouwde het niet en controleerde de meisjes. Zij hadden in de paskamer van een aantal kledingstukken de beveiliging afgehaald. Door de beveiliging werden de meisjes overgedragen aan de politie.

Motorrijder aangehouden
UTRECHT Tijdens de surveillance zag een motorrijder van de politie een bestuurder op een crossmotor met hoge snelheid vanaf de Venuslaan de Tolsteegsingel oprijden.

Bij het zien van de politiemotor verhoogde de bestuurder zijn snelheid. Na een korte achtervolging besloot de 18-jarige bestuurder uit Utrecht zijn motor aan de kant te zetten. De man werd voor zijn gedrag aangehouden. Tevens kreeg hij bekeuringen voor het niet hebben van een voorrem, het niet in bezit hebben van een rijbewijs, het niet dragen van een helm, het niet voeren van kentekenplaten en het niet verzekerd zijn.

De bestuurder deed vrijwillig afstand van zijn crossmotor.