Politie Amsterdam-Amstelland

Steekpartij in de Leidsestraat
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie in de Leidsestraat een 24-jarige man aan die in het bovenlichaam was gestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen. Wat er is voorgevallen, is nog onduidelijk. Volgens het slachtoffer werd hij zonder aanleiding neergestoken door een negroïde man. Mogelijk ging hier een woordenwisseling aan vooraf. De verdachte zou ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang zijn en rasta-haar hebben. De recherche onderzoekt de zaak. Getuigen van dit voorval wordt verzocht zich te melden via het telefoonnummer: (020) 559 23 21 Brandstichting kerk
9-20-2001. Zondagavond is er brand gesticht bij een katholieke kerk op het Linnaeushof. Er waren een aantal kleine brandjes aan de buitenkant van de kerk. De brandweer gaf aan dat het om brandstichting moest gaan. Naar aanleiding van een gericht politieonderzoek zijn twee jongens van 17 aangehouden.De schade is beperkt gebleven. De verdachten zijn ingesloten.


---


Fietser ernstig gewond
10-10-2001. Gistermiddag raakte een 59-jarige vrouw zwaargewond op de Beneluxbaan in Amstelveen, nadat zij was aangereden door een 29-jarige automobiliste. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Haar toestand wordt kritiek genoemd.

Het slachtoffer fietste op het fietspad langs de Beneluxbaan. De automobiliste wilde het fietspad kruisen ter hoogte Ouderkerkerlaan en dacht dat de fietser zou stoppen. Beiden reden door en een aanrijding was het gevolg.
Nep-vuurwapens in beslag
9-10-2001. Gisteren nam de politie op het Bijlmerplein 18 niet van echt te onderscheiden vuurwapens in beslag. Ze lagen uitgestald op een marktkraam. De 38-jarige marktkoopman kreeg een proces-verbaal voor het overtreden de wet wapens en munitie.


---

Postkantoor overvallen
10-10-2001. Gistermiddag heeft de politie een 22-jarige man aangehouden in een postkantoor op Tussenmeer nadat hij het personeel had bedreigd en geld eiste. De man meldde zich bij de balie en gedroeg zich zeer agressief. Hij legde een briefje neer met een tekst waaruit bleek dat hij geld wilde. De man was op dat moment niet gewapend. Hij ging vervolgens op een bankje zitten waar hij zonder moeite door de politie kon worden aangehouden. De man maakte een verwarde indruk en bleek bij nader onderzoek een mes in de broeksband te hebben. Hij is in verzekering gesteld.


---

Jongen met nepvuurwapen
10-10-2001. Gistermiddag hield de politie in Uithoorn een 15-jarige jongen aan die in het bezit was van een nepvuurwapen. Getuigen hadden gezien dat de jongen het vuurwapen aan een ander toonde en belden de politie. Agenten hielden de jongen aan en vonden in zijn rugtas een nepvuurwapen aan dat niet van echt was te onderscheiden. Het wapen is in beslaggenomen en de jongen kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.


---

Illegale arbeiders aangehouden
10-10-2001. Bij een controle op een bedrijf in Aalsmeer trof de politie gisteravond zeven illegalen aan. Deze personen (twee vrouwen en vijf mannen) hadden allemaal de Poolse nationaliteit. De 57-jarige eigenaar van het bedrijf kreeg een proces-verbaal voor het verschaffen van arbeid en onderdak aan illegalen.


---

Agenten redden man
9-10-2001. Zondagmiddag rond 17.15 uur werd een 65-jarige man onwel in een woning aan de Waddenweg. Ter plaatse gekomen agenten bedachten zich niet en begonnen direct te reanimeren. Deze handelingen waren levensreddend. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen op de intensive care.