Gemeente Rijswijk

Wijkgesprek Bomenbuurt, Rembrandtkwartier-zuid, Havenkwartier en Plaspoelpolder

Gesprekken tussen gemeentebestuurders en andere Rijswijkers hebben vaak concrete plannen, vragen of klachten als aanleiding. De burgemeester en wethouders willen echter ook graag wat informeler met u praten.
Sinds enkele jaren bezoeken burgemeester en wethouders daarom iedere woonwijk om toelichting te geven op actuele onderwerpen en naar vermogen te reageren op vragen en opmerkingen van bewoners. Op donderdagavond 11 oktober as. bezoekt het gemeentebestuur de Bomenbuurt, Rembrandtkwartier-zuid en het Havenkwartier. Ook de bewoners van de Plaspoelpolder zijn op deze avond van harte welkom. De woonwijken worden omgrensd door de Haagweg, Huis te Hoornkade, Populierlaan, Handelskade, Burgemeester Elsenlaan en Lindelaan. De woningen in de Plaspoelpolder zijn vooral te vinden in de omgeving van de Treubstraat.

Recent zijn de plannen voor een Jongerenontmoetingsplaats (JOP) in deze buurt openbaar gemaakt. Naar aanleiding van de beraadslaging in de raadscommissies voor OSZW en ABA (Onderwijs, Sociale zaken, Zorg en Welzijn respectievelijk Algemene en Bestuurlijke Aangelegenheden) op 10 en 11 september jl. en de daarbij door wijkbewoners aangevoerde bezwaren worden de belanghebbenden in later stadium uitgenodigd voor verder overleg. Daarom zal het tijdens de bijeenkomst op 11 oktober vooral gaan over andere onderwerpen die de buurt betreffen.

Het wijkgesprek voor de Bomenbuurt, Rembrandtkwartier-zuid, het Havenkwartier en de Plaspoelpolder wordt gehouden in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. We beginnen om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.
Voor de pauze zullen de burgemeester en wethouders toelichting geven op plannen en andere ontwikkelingen. Natuurlijk is het daarna mogelijk om vanuit de zaal vragen te stellen. Na de pauze zit iedere bestuurder aan een aparte tafel waar u kunt aanschuiven met uw vragen en opmerkingen.
Ook de raadsleden worden uitgenodigd, deze avond bij te wonen. Verder zijn er vakambtenaren en vertegenwoordigers van de politie aanwezig.

Het gemeentebestuur stelt uw komst zeer op prijs, dus graag tot ziens op 11 oktober!