Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 11 oktober 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint om 10.15 uur.

Na enkele hamerstukken spreekt de Kamer bij de Algemene financiële beschouwingen. Hierbij zijn tevens aan de orde de begroting van het Ministerie van Financiën voor 2002, de Miljoenennota en het hoofdstuk inzake Nationale schuld uit de Rijksbegroting 2002 (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Ten slotte debatteert de Kamer over de wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (BIBOB). Het wetsvoorstel regelt dat bestuursorganen en aanbestedende overheidsdiensten geadviseerd worden over het risicogehalte dat een subsidie, vergunning of uitvoering van een overheidsopdracht aangewend wordt voor criminele activiteiten of voor het investeren in crimineel vermogen.

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: wetgevingsoverleg met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van
het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor 2002, betreffende het onderdeel Koninkrijksrelaties, het zogenoemde begrotingsonderzoek (met stenografisch verslag).

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.30 tot ca. 12.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over ontwikkelingen bij de Rutgers Stichting.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 11.00 tot ca. 13.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het Klimaatverdrag.
Economische Zaken: 12.00 tot ca. 14.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over de stand van zaken bij Regionale Ontwikkelings Maatschappijen en het voortgangsverslag ter bevordering van geïntegreerde regionale ontwikkeling van regios en de territoriale integratie in de Europese Unie.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 12.30 tot ca. 14.30 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Verstand-Bogaert (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het actieplan emancipatietaakstellingen bij departementen en de handleiding emancipatie effectrapportage.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 13.00 tot ca. 15.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over rechtshandhaving en het veiligheidsbeleid, het management in de gevangenis Koraal Specht, de financiële situatie op de Nederlandse Antillen en de voortgang van het IMF-accoord.

Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 13.30 tot ca. 15.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie) en De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over vergaderingen van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van de lidstaten van de Europese Unie.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 14.00 tot ca. 14.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met vertegenwoordigers van het Landelijk bureau ter bestrijding van rassendiscriminatie over het openen van een website inzake interculturalisatie en onderwijs.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 15.00 tot ca. 17.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over groepsgrootte en kwaliteit.

Justitie: 15.00 tot ca. 18.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over verschillende onderwerpen met betrekking tot het asielbeleid.
Europese Zaken en Verkeer en Waterstaat: 15.15 tot ca. 16.45 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over vergaderingen van de ministers van Verkeer en Waterstaat van de lidstaten van de Europese Unie.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 15.30 tot ca. 17.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: wetgevingsoverleg met de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor 2002, betreffende het onderdeel Binnenlandse Zaken, het zogenoemde begrotingsonderzoek (met stenografisch verslag).
Europese Zaken en Financiën: 16.00 tot ca. 17.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Financiën) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie.
BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Europese Zaken, Buitenlandse Zaken, Economische Zaken, Financiën en Justitie: 11.00 tot ca. 12.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de Wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid (WRR) over het rapport Naar een Europabrede Unie.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.30 uur Van Someren-Downerzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.45 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: procedures

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken brengen tot en met 12 oktober een bezoek aan Slowakije en Slovenië. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: De Boer (PvdA), Molenaar (PvdA), Van 't Riet (D66) en Wilders (VVD).