Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een oratie die in de eerste helft van oktober 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00. De wetenschapsagenda is tevens op internet te raadplegen: www.kun.nl , rubriek nieuws * agenda

Vrij 12-10-2001 Oratie hoogleraar Experimentele Plantenecologie

15:45 uur
Dr. J.C.J.M. de Kroon (Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica) Titel rede: Het weerbarstige individu

Dr. J.C.J.M. de Kroon (Ede) is benoemd tot hoogleraar Experimentele Plantenecologie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de KU Nijmegen.
Het onderzoek van de leerstoelgroep Experimentele Plantenecologie richt zich op de vraag hoe plantensoorten zich aanpassen aan de omstandigheden in hun natuurlijke groeiplaatsen. Accent van het onderzoek ligt op het verwerven van essentiële hulpbronnen ('foerageergedrag') en aanpassingen aan stressomstandigheden, zoals zuurstofgebrek als gevolg van een overstroming. Prof. De Kroon richt zich op de functionele relaties van de hele plant met zijn omgeving, met als doel te kwantificeren in welke mate deze aanpassingen de groei, overleving en reproductie (de 'fitness') van plantensoorten bepalen.