Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-10-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.50 uur) Vrijdag 12 oktober 2001

Brunssum, met traangas bespoten:
Een 59 jarige inwoner van Brunssum heeft donderdagmiddag 11 oktober 2001 bij de politie aangifte gedaan van een mishandeling. Het slachtoffer liep omstreeks 13.00 uur te wandelen over de Dorpsstraat te Brunssum waar hij van achteren werd benaderd door een bromscooter met daarop twee personen. De passagier gekleed in een grijs jack met zwarte strepen op de mouwen spoot zonder enige aanleiding de wandelaar een bijtend gas in de ogen. Vermoedelijk is dit traangas geweest. De wandelaar kreeg hierdoor stekende pijnen in zijn ogen. Een automobilist die het voorval zag gebeuren zette meteen een achtervolging in maar de snel rijdende bromfiets wist te ontkomen. Het slachtoffer heeft van de mishandeling aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen, rijden onder invloed:
Tegen een 27 jarige inwoner van Landgraaf werd vrijdagmorgen 12 oktober 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 01.00 uur met hoge snelheid over de Spoorsingel te Heerlen. Een politiepatrouille stelde naar de hardrijder een onderzoek in. Hij werd op de Gasthuisstraat gecontroleerd waarbij bleek dat de bestuurder naar alcohol rook. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een promillage aan van 0.9 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten met een rijverbod van drie uur in zijn bezit.

Nuth, rijden onder invloed:
Tegen een 52 jarige inwoner van Heerlen werd vrijdagmorgen 12 oktober 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Heerlen bleek vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur tijdens een routinecontrole op het Stationsplein te Nuth. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals door een blaastest werd bevestigd. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een promillage aangaf van 1.7 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Verdragstraat te Heerlen heeft de politie donderdag 11 oktober 2001 een hennepkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving stelde de politie donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur een onderzoek in de betreffende woning in. Voorzien van een machtiging werd de woning betreden. In een van de slaapkamers van de woning trof de politie een hennepkwekerij aan bestaande uit 183 planten die beschenen werden door vijf assimilatie lampen. Verder trof de politie vijf transformatoren aan en twee koolstoffilters, een afzuiginstallatie, een hygrometer, een verwarmingslamp en twee ventilatoren. Tegen de 50 jarige bewoner die niet thuis werd aangetroffen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na monsterneming werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld.

Heerlen, woninginbraak:
Op donderdag 11 oktober 2001 heeft tussen 18.40 en 20.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Thorbeckestraat te Heerlen. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. De gehele woning werd overhoop gehaald. Ontvreemd werden diverse sieraden en een klein hondje. De laatste betreft een teefje dat luistert naar de naam Leika en is een kruising tussen een Yorkshire en een Maltezer leeuwtje. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.