Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Aanhoudingen na brandstichting
12-10-2001. Afgelopen dinsdag en woensdag heeft de politie in verband met brandstichting vier jongens aangehouden in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar. De arrestaties komen voort uit een rechercheonderzoek, naar aanleiding van de brandstichting van een Katholieke kerk op het Linnaeushof. De verdachten zullen op vrijdag 12 oktober worden voorgeleid voor de officier van justitie.

Op zondagavond 7 oktober werd er brand gesticht bij de bewuste kerk. Direct hierop werden twee jongens van 17 jaar oud aangehouden. Uit het vervolgonderzoek bleek dat zij niets met de brandstichting te maken hadden. Zij werden dan ook heengezonden en worden niet meer als verdachten aangemerkt.

Verder rechercheonderzoek en afgelegde getuigenverklaringen leverden genoeg informatie op om tot de aanhouding van vier verdachten over te gaan. De jongens hebben een bekentenis afgelegd. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het lopende onderzoek verschaft ons geen ruimte om meer informatie in dit persbericht te verwerken.


---

Arbeidsongeval Kwadrantweg
11-10-2001. Woensdagochtend raakte een 35-jarige vrachtwagenchauffeur gewond nadat hij, bij het lossen van schroot, de klep van zijn vrachtwagen tegen het hoofd kreeg. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


---

Steekpartij Wittenburgergracht
11-10-2001. Woensdagavond werd tijdens een vechtpartij op de Wittenburgergracht een 18-jarige man in de rug gestoken. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling naar huis. De politie hield een 18-jarige man aan op verdenking van deze poging tot doodslag. Over het motief en de juiste toedracht van dit incident bestaat nog geen duidelijkheid. De verdachte is in verzekering gesteld en de recherche onderzoekt de zaak.


---

Taxi uitgebrand
11-10-2001. Vannacht rukten brandweer en politie uit naar een brand in een auto aan het Obiplein. Het bleek om een taxi te gaan. De brand werd snel geblust, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Onderzoek van politie en brandweer wees uit dat het vermoedelijk om brandstichting gaat. De zaak wordt nader onderzocht.


---

Auto over de kop
11-10-2001. Woensdagavond raakte een 25-jarige automobilist uit Vianen gewond nadat hij op de Noordzuidroute met zijn auto over de kop was geslagen. De man is naar een ziekenhuis vervoerd, maar mocht na behandeling naar huis.

De bestuurder werd in een flauwe bocht afgeleid door een van zijn schoot vallende mobiele telefoon. Hij kwam hierdoor in de berm terecht, kon met de voorzijde van de auto nog net een lichtmast ontwijken, maar raakte deze met de achterzijde. Hierdoor begon de auto te tollen en sloeg over de kop. De bestuurder kon zijn bolide op eigen kracht verlaten.

---

Gewelddadige jongeren
11-10-2001. Dinsdagavond rond hield de politie van bureau Houtmankade drie jongens aan in de leeftijd van 16 tot 18 jaar aan. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen een snackbareigenaar van de Kinkerbuurt. Het drietal zit nog vast.

Aanleiding van de problemen was onenigheid over bestelde snacks. Toen de zaak dreigde te escaleren, wilde de eigenaar de politie bellen. Hierop trokken de jongens de telefoon uit zijn handen en werd het slachtoffer geslagen. Ook gooide een van de verdachten een vitrine omver. Vervolgens gingen de jongens er vandoor. De gealarmeerde politie zette een zoekactie op touw en traceerde de verdachten in een tram. Deze werd stilgezet op de Hoofdweg waarna de drie naar buiten werden gehaald.


---

Hond doodgereden
11-10-2001. Dinsdagochtend is op de Zijdelweg een hond aangereden door een 37-jarige automobilist uit Uithoorn. Deze reed richting Amstelveen en kreeg ter hoogte van een benzinestation op de Zijdelweg de hond voor de auto. De bestuurder kon een aanrijding niet voorkomen. De hond, een 15-jarige bouvier, overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
&nbs[;

---

Bestuurder zoek na aanrijding
9-10-2001. Zondagochtend rond 08.00 uur raakte een 20-jarige vrouw gewond bij een eenzijdig ongeval op de Noordzeeweg. Zij zat als passagier in een auto die ter hoogte van een olieoverslag bedrijf uit de bocht vloog. Een tweede inzittende bleef ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurdervan de auto is spoorloos. Beide inzittenden verklaarden de bestuurder niet te kennen. Door getuigen is gezien dat er een derde persoon, de vermoedelijke bestuurder in de auto zat. Het is niet duidelijk of dit een man of een vrouw was. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar nog meer getuigen. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer (020) 559 36 60.

---

Steekpartij in de Leidsestraat
9-10-2001. In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie in de Leidsestraat een 24-jarige man aan die in het bovenlichaam was gestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd en is opgenomen. Wat er is voorgevallen, is nog onduidelijk. Volgens het slachtoffer werd hij zonder aanleiding neergestoken door een negroïde man. Mogelijk ging hier een woordenwisseling aan vooraf. De verdachte zou ongeveer 1.70 à 1.80 meter lang zijn en rasta-haar hebben. De recherche onderzoekt de zaak. Getuigen van dit voorval wordt verzocht zich te melden via het telefoonnummer: (020) 559 23 21

---

Schietsleutelhanger aangetroffen
9-10-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 28-jarige man aan bij een horecagelegenheid in de omgeving van het Rembrandtplein. De man was in het bezit van een vuurwapen. De bezoeker werd door een portier gecontroleerd bij de ingang. Deze trof in zijn rugtas een zogenaamde schietsleutelhanger aan. Het betrof een metalen blokje ter grote van een aansteker. In het wapen zaten twee kogels. De man werd aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal in verband met de wet wapens en munitie. Waar het wapen vandaan komt wordt nog onderzocht.


---

Overval op geldloper
9-10-2001. Vanochtend rond 09.15 uur is in de Albert Cuypstraat een geldloper overvallen door twee mannen. Het slachtoffer kwam met een geldkoffer uit een winkel en werd direct besprongen door een man met een vuurwapen. De overvaller greep de geldkoffer en sprong bij een handlanger op een gereedstaande bromfiets. De verdachten reden weg in de richting van de Ferdinand Bolstraat. De politie vond de vluchtbrommer, een grijze scooter van het merk Aprilla, even later terug bij het Sarphatipark. Van de daders en de buit ontbreekt nog ieder spoor.

De bestuurder van de bromfiets was een blanke man, in het zwart gekleed. Hij droeg een zwarte helm met daaronder een groene muts en mogelijk een bril. De tweede dader was ook in het zwart gekleed. Hij droeg een driekwart zwarte leren jas en een zwarte helm. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 95.

---

Dossier
Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland