Ingezonden persbericht

Sanny Blom heeft angst om echt te leven eindelijk overwonnen

, 08-10-2001 --
"Ik heb de beslissing genomen om voor mezelf te gaan vechten. Ik realiseerde dat ik mijn eigen lichaam in de vernieling had geholpen." Sanny Blom is een Nieuwetijdskind en wist met dat gegeven geen raad. Ze liet zich onbewust beïnvloeden door stemmingen van anderen en leefde met een angst om te communiceren. Gevolg: anorexia en een opname in een kliniek die uiteindelijk de ommekeer te weeg brengt.

Tijdens de zesde etappe van het Nederlandse pelgrimspad in De Wandeling praat Lucette Verboven met Sanny Blom over haar kwetsbare leven als kind en de beslissing om een nieuwe weg in te slaan. "Alle stemmingen verlamden mij, ik heb jarenlang nergens energie voor gehad. Ik raakte het contact met mijn eigen gevoelsleven kwijt." Op haar 21ste laat Sanny zich opnemen in een kliniek en heeft toen geleerd om met haar kwetsbare kant om te gaan. "Als een situatie niet te harden is loop ik even weg en zet ik me weer met beide voeten op aarde."

De Wandeling volgt in 39 etappes het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven 'gewone' mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 12 oktober 16.30 uur
(HH. op zondag 14 oktober 09.30 uur)
Nederland 1



Ingezonden persbericht