Provincie Drenthe

Nieuwe omleidingsroute Donderen

Assen, 12 oktober 2001
Persberichtnummer 01-097



De asfalteringswerkzaamheden aan de provinciale weg Vries tot en met de kruising Dorpsweg/Oosterstraat in Donderen (N386) worden naar verwachting begin volgende week afgerond. Het verkeer kan dan tijdelijk weer gebruikmaken van de weg.

Vanaf dat moment wordt de aansluiting van de Norgerweg op de N386 tot en met ongeveer 9 november a.s. afgesloten. Het wegdeel vanaf de kruising Dorpsweg/Oosterstraat tot aan de noordwestelijke komgrens van Donderen krijgt het wegdek nieuw asfalt.

Dat betekent dat de omleidingsroute over de Norgerweg naar Yde vervalt. Het doorgaande verkeer tussen Peize en Vries v.v. wordt tijdelijk omgeleid via Donderenseweg, Eelderweg, Bunnerweg en Watermolendijk naar Eelde en Vries. Het verkeer bij de Punt wordt opgevangen en via de Groningerstraat, over de rotonde Vries geleid.

Als de kruising Norgerweg klaar is, wordt de N386 weer afgesloten en wordt de omleidingsroute over de Norgerweg, via Yde weer van kracht. Dit omdat langs de N386 en in Donderen nog allerlei afrondende werkzaamheden op en naast de weg moeten plaatsvinden, zoals het herbestraten van inritten, aanbrengen van druppels op het wegdek en het afwerken van bermen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl